Kdo smo

Bojane ni, ker otrok kriči.

Ekipa Bcenter

Ekipa bcentra sestavljamo inštruktorji, vaditelji, pedagogi ter predvsem prijatelji, ki v svojem učenju skrajno uživamo. Svoje znanje nenehno izpopolnjujemo, gradimo na različnih šolanjih, saj si želimo, da se z nami vedno odlično počutite. Sledimo novim trendom, metodam, programom poučevanja.

Barbara Grzetič

Barbara Grzetič

Inštruktorica, vodja centra
Barbara Grzetič
Inštruktor pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Pilates joga inštruktor, Inštruktor Aerial (letečih) vadb, voditelj Sproščanje & Raztezanje, Pilates PRE in POST natal, body tehnike, vaditelj rekreacije za ženske, skupinske vadbe, učiteljica joge
Barbara Grzetič, rojena 18. 2. 1971, Izolanka, mama dveh najstnikov, diplomirana ekonomistka.

V svojem “novem življenju” pa še: pilates inštruktorica po sistemu PILATES COACH® , Pilates joga inštruktorica, Pilates vaditeljica Pre- in postnatal vadbe, Pilates flow vaditeljica, inštruktorica Jogalatesa in vadbe Pilates rekvizit, vaditeljica in inštruktorica Pilatesa pri Fitnes zvezi Slovenije, učiteljica joge, inštruktorica Aerial (letečih) vadb, vaditeljica rekreacije za ženske, skupinske vadbe, vaditeljica vadbe Sproščanje & Raztezanje, body tehnike, shiatsu maserka … – predvsem pa ženska, ki si želim zaživeti življenje v polnosti in ga pisati po svoji meri.

 

Moja zgodba

Svojo profesionalno pot sem začela takoj po zaključku srednje ekonomske šole, fakultetno izobrazbo pa sem si pridobila z izrednim študijem.

Po dobrem desetletju zaposlitve na področju ekonomije, ugotovim, da mi v poslovnem smislu nekaj manjka. To pomanjkanje še bolj občutim po obeh porodih in po hudi bolezni, s katero sem bila takrat soočena.

Takrat, leta 2003, prvič v življenju zaslišim močan notranji glas, ki me povabi v novo poslovno smer, veliko bolj primerno zame. Odločim se uresničiti svoje otroške želje: postati učiteljica, pri tem ohranjati svojo svobodo in oživeti ustvarjalnost, ki vre iz mene.

Odločila sem se, da se odpovem varnemu zavetju tedanje službe in začnem znova, od začetka. Ob vsesplošnem začudenju, tudi obsodbah, postanem  redna gostja različnih izobraževanj in strokovnih izpopolnjevanj Fakultete za šport, Društva fizioterapevtov, kranjske Agencije Aerofit, zagrebškega Body centra in številnih  drugih delavnic na področju zdravja in telesnih vadb.

Začnem počasi, skromno in tiho, skoraj neopaženo v prostorih B centra Izola, kjer se še zmeraj, od oktobra do maja,  izvajajo različni vadbeni programi. Zadnja tri leta se v poletnem času  B center telovadnica spremeni v B center hostel; dejavnost, ki mi tudi prinaša ogromno veselja in zadovoljstva.

V začetnem letu delovanja  B centra sestavlja njegovo ponudbo Vadba za zdravo hrbtenico, pod mojim vodstvom, aerobika z Urško Vinčec in Andrejo Zemljak ter joga z Dušanom Kitičem.

Leta 2004 pripelje Katja Zupan, po mojem mnenju ena najboljših slovenskih strokovnjakinj na področju gibanja, v Slovenijo Pilates. Takrat se mi odpre nov svet, moj svet, moja strast. S pomočjo pilates tehnike odpravim svoje kronične težave z ledvenim delom hrbtenice (križem), naučim se opazovati svoje telo, ga globoko občutiti, se z njim resnično in iskreno pogovarjati. To so  moji prvi koraki na poti nazaj k sebi.

Po zaključenem obširnem izobraževanju iz osnov Pilatesa ga kot prva na Primorskem dodam v B center  ponudbo. n Od tedaj je v B centru  različne oblike pilates vadbe navdušeno sprejelo več kot 2000 udeleženk in udeležencevike.

Kmalu se mi iz njihovih vrst pridruži prva pilates inštruktorica, Patricija Sosič Kobal, kasneje pa še Andrejka Zemljak in Špela Žužek. Vse se redno izobražujemo in sledimo pilates novostim, se med seboj podpiramo in ustvarjamo dovršene pilates programe.

Pilates izobraževanje se nikakor še ni zaključilo; komaj čakam, da se udeležim izpopolnjevanja pri Gloriji Gasperi, pri kateri bom zagotovo odkrila enkratnost in učinkovitost vadbe na pilates rekvizitih. Z veseljem se udeležujem tudi vseh izobraževanj Žige Toliča, ki svoje življenje posveča Pilatesu in Feldencraisu.

Leta 2010 želim iti še globlje, poleg telesa spoznati in začutiti svojo dušo. Zato se vpišem na 300-urno izobraževanje  pri izvrstni joga učiteljici Sneži Vidovič iz studia Sadhana.  Odkrijem nešteto svojih  notranjih kotičkov. Ne le lepih, tudi takih z neznosnimi bolečinami in bremeni. A ravno ti so tisti, s katerimi se vedno bolj spoznavam in vedno bolj jasno odkrivam, kaj je moja pot resnice. Na področju joge se mi nato pridruži Miran Molk, z letošnjo sezono pa prihaja še Lana Lorenzetti, ki bo prevzela “moje ure” joge.

Ekipi B centra se leta 2014 pridruži tudi fizioterapevtka Bojan Žuraj, v letošnji sezoni pa še kineziolog Matija Marsič. V njuni domeni so “splošni” programi za zdravo hrbtenico in dragoceno strokovno znanje za ostale programe ter vse nas.

Nekateri inštruktorji so našo ekipo bogatili  krajši čas; hvala Elena in Dušan za vajin prispevek.

Lani, leta 2017, se mi je uresničila nova želja; razširiti B center program vodenih vadb tudi v Koper. prostori so prelepi, naklonjen odziv vseh vadečih pa mi potrjuje, da sem tudi tokrat ravnala prav, ko sem sledila svoji intuiciji in notranjemu glasu.

Poleg skupinskih vadb v Bcentrovo ponudbo vsa leta vključujem ostale programe, ki bogatijo moje življenje, me krepijo in včasih zdravijo; pohode, plesne delavnice, gong kopeli, predavanja iz osebne rasti, različne likovne in druge ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, vrsto delavnic s področja zdrave prehrane itd. Želim deliti vse, kar je meni pomagalo k srečnejšem življenju;  čutim, da je to moje “poslanstvo”.

Skoraj vsako leto skreiram tudi B center oblačila, v katerih postane vadba še bolj udobna in  všečna. Nova kolekcija oblačil 2018/19 je že pripravljena ;).

Letos, 23. 9. 2018, praznuje B center 15. obletnico. Če se ozrem nazaj, priznam, da je bila ta pot polna izzivov, tudi tako težkih, da sem včasih skoraj obupala. Vendar moj notranji glas ni nikoli odnehal. Vedno, ko sem ga hotela utišati, mi je življenje poslalo sporočilo, da tega ne smem storiti. Da je vse to pot, namen mojega bivanja. In danes lahko potrdim, da sem srečna in ponosna, da hodim naprej. Da pred seboj vidim jasno vizijo, kaj vse še želim raziskati, deliti naprej: vadbo na pilates rekvizitih, klinično somatiko, ples, nove jogijske tehnike …

V letošnjem letu bom svoje notranje globine raziskovala s pomočjo Šole poslušanja Biser pod vodstvom Alenke Rebula in Josipe Prebeg. Alenkine modrosti in Josipina Danza sensibile – čuteči ples, sta “tehniki”, kjer orjem še po tistem delu sebe, ki je še neodkrit, zaspan in kliče po življenju.

Svoje strokovne izkušnje in znanje  bom jeseni  dopolnila z izobraževanju iz Klinične somatike – AEQ metode, pod vodstvom Aleša Ernsta. Tehnika me je že lania očarala, saj sem si z njeno pomočjo učinkovito pomagala pri občasnih  bolečinah v križu. V zadnjih mesecih pa sem z njo pomagala tudi vsem udeležencem individualne vadbe 1/1.  Vsi so na vadbo prispeli z bolečinami, nekatereso bile  celo neznosnih razsežnosti. Po dobrem mesecu individualno vodenega programa so v življenje poleteli brez bolečinin odkrili svobodo gibanja. Komaj čakam, da odkrijem nove podrobnosti te enkratne  tehnike.

Spomladi načrtujem Pilates izobraževanje z Glorijo Gasperi in si želim, da B center ne bi bil “le” 1. pilates center na Obali, ampak da postane tudi 1. pilates center na Obali (v Sloveniji) z najbolj dovršeno pilates ponudbo. Prepričana sem, da bom ob podpori in vedoželjnosti celotne B center ekipe to tudi uspela doseči.

In moj moto?

Poezija Toneta Pavčka:

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca..Spomladi do rožne cvetice,

poleti do zrele pšenice,

jeseni do polne police,

pozimi do snežne kraljice,

v knjigi do zadnje vrstice,

v življenju do prave resnice,

v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.

A če ne prideš ne prvič, ne drugič,

do krova in pravega kova

poskusi:

vnovič

in zopet

in znova.

Objem!

Barbara

Miran Molk

Miran Molk

Vaditelj joge
Miran Molk
Vaditelj joge
Rojen sem leta 1963 v Kopru, od vsega začetka pa živim v Izoli. Po končani osnovni šoli sem v Ljubljani končal Šolo za oblikovanje in fotografijo – smer grafično oblikovanje. Zanimala me je glasba in človeški notranji potencial. Leta 1987 sem obiskoval predavanja in delavnice o bioenergiji, radiesteziji. Opravil sem tečaj za Transcendentalno Meditacijo v Kopru. Po rednem prakticiranju TM sem se udeležil štirinajst dnevnega intenzivnega seminarja Vede o ustvarjalni inteligenci. Vodila sta Primož in Barbara Škoberne, vsebino pa je pripravil Maharishi Mahesh Yogi.
Leta 1990 sem se vključil v društvo Joga v vsakdanjem življenju Koper. Obiskoval sem razna jogijska predavanja in delavnice pod vodstvom učitelja Paramhans Swami Maheshwaranande. Še posebej sem bil navdušen na seminarjih z Swami Chidanandom (Slobodan Miličević) iz Novega Sada. Vseskozi sem se zavedal da je pomembna vsakodnevna praksa, ker s tem razvijamo sebe, vplivamo na dnevne aktivnosti in okolje. Od leta 1995 sem aktivno poučeval vadbo joge po sistemu Joge v vsakdanjem življenju. Z letom 2011 pa nadaljujem samostojno pot poučevanja kot rezultat bogatih izkušenj.
V današnjem tempu življenja potrebujemo znanje in prakso, da lahko poskrbimo z enostavnimi vajami za svoje telo, počutje, dih in notranji mir. To nam ponuja vadba jog
Andrejka Zemljak

Andrejka Zemljak

Inštruktorica
Andrejka Zemljak
Inštruktorica aerobike pri Gimnastični zvezi Slovenije, inštruktorica pilatesa po sistemu Pilates Coach, vaditeljica in inštruktorica pilatesa pri Fitnes zvezi Slovenije

Rojena sem v Kopru. Že v otroštvu sem se navduševala nad plesom, v najstniških letih pa sem se pričela aktivno ukvarjati z aerobiko in s fitnesom. Več let sem redno obiskovala različne programe aerobne vadbe, se udeleževala kongresov in konvencij, v začetku študija pa sem se odločila opraviti inštruktorski tečaj za aerobiko pri Gimnastični zvezi Slovenije. Štirinajst let sem vodila aerobiko, predvsem step aerobiko, ki mi je še danes zelo pri srcu

Sčasoma se je tudi pri nas začel razcvet »body&mind« vadbenih programov, med katerimi je zanimanje za pilates vse bolj naraščalo. Ker sem iskala nekaj novega, s čimer bi lahko obogatila svojo pot, nove izzive na rekreativnem področju, pa tudi zaradi poškodbe, ki me je vse bolj opozarjala nase, sem pričela prebirati literaturo o pilatesu ter ga trenirati. Navdušena nad rezultati sem se kmalu odločila in opravila tečaj za inštruktorja pilatesa po sistemu Pilates Coach v Kranju. Od takrat zaseda pilates pomembno mesto v mojem življenju in se z njim ukvarjam že deseto leto. Opravila sem tudi izpit za vaditelja in inštruktorja pilatesa pri Fitnes zvezi Slovenije, redno pa se izobražujem na strokovnih seminarjih in kongresih s tega področja.

Matija Marsič

Matija Marsič

Diplomiran kineziolog
Matija Marsič
Diplomiran kineziolog

Rojen sem 3. marca leta 1990 v Kopru, že od takrat pa živim v Izoli. Po končani osnovni in srednji šoli, sem se vpisal na študijski program kineziologije, kjer sem uspešno diplomiral, trenutno pa končujem podiplomski študij enake smeri. Tekom študija sem pridobil ogromno znanja s tega področja, med katerimi so tudi področje anatomije skeletno-mišičnega sistema, biomehanike telesa ter fiziologije in dimenzioniranje gibalno športne aktivnosti za različne ciljne skupine. Ta znanja ogromno pripomorejo pri sestavi in vodenju uspešne vadbe.

V študijskih letih me je pot najprej vodila k učenju plavanja in smučanja za otroke pa tudi vodenje funkcionalne vadbe na prostem za odrasle.Nato sem se usmeril še v vodenje košarkarskega krožka , treniranju tekmovalne skupine plavanja in učenje smučanja v tujini. Trenutno sem zaposlen v Zdravstvenem domu v Izoli, v Centru za krepitev zdravja, kjer se ukvarjam s promocijo zdravega načina življenja, predvsem na področju gibalne aktivnosti. Tekom dela opažam nezadostno znanje ljudi o pravilni izvedbi vaj ter ugotavljam nezadostno telesno aktivnost ljudi kar je tudi posledica današnjega tempa življenja in lahko vodi v kasnejše skeletno-mišične poškodbe. To me je spodbudilo k vodenju vadbe s povdarkom na pravilni izvedbi ter krepitvi mišic trupa, ki so osnova za uspešno opravljanje tako vsakodnevnih opravil kot športno-specifičnih nalog. Menim, da si lahko vsak vzame nekaj časa na dan za preventivno vadbo, saj je učinek napram vložku zelo velik. V primeru,da želite preventivno vplivati na svoje zdravje, pa tudi v primeru, da so bolečine že prisotne, smo tukaj mi, ki smo vam pripravljeni pomagati na poti k izboljšanju zdravja.

Zakaj izbrati nas?

Za nas nisi le številka! Sprejmemo te kot človeka-posameznika, individualno obravnavamo tvoje cilje in želje, ki jih želiš z nami uresničiti. Vedno se ti posvetimo in svetujemo najboljši vadbeni program,  tisti, ki bo 100 % uresničil tvoja pričakovanja.

Tvoje zadovoljstvo je naša motivacija. Tvoj uspeh je naš uspeh. S tvojim napredkom napredujemo mi.

Naši prostori

Najdeš nas v Izoli in Kopru.