Vadba za starejše

Vadba za starejše

V kolikor ste vstopili v čas jeseni in so se vam začele pojavljati bolečine v sklepih, hrbtenici, vratu, ramenih potem je vadba za starejše primerna za vas.

Si želite več druženja s svojimi vrstniki in hkrati poskrbeti, da boste ohranili svojo formo še dolgo let?

Pridružite se dopoldanski vadbi v B centru.

Vadba za hrbtenico je mirna, enostavna in ne-tekmovanalna vodena vadba za starejše v dopoldanskem času. Primerna je za vse, ki si želite izboljšati počutje in telesno kondicijo v tretjem življenjskem obdobju. Vključuje vaje za hrbtenico in hrbet, vaje za trebuh, noge, roke, ramenski obroč ter ostale vaje, ki vplivajo na razvoj gibljivosti, moči, koordinacije in ravnotežja. Ugodno vpliva na spremembe, v kolikor se soočate z osteoporozo.

Vadba za hrbtenico vsebuje tudi elemente pilates vadbe, s katerimi bomo okrepili vaše globoke mišice trupa. S pilatesom boste aktivirali vse globlje plasti trebušnih in hrbtnih mišic ter mišic medeničnega dna, kar zelo dobro vpliva na inkontinenco. S pilates vajami za hrbtenico boste tako izboljšali stvojo telesno držo in počutje. Povečali boste gibljivost svojega telesa in izboljšali svoje ravnotežje. Tako, ne boste pridobili samo zdravega telesa, ampak se boste počutili tudi bolj samozavestno. Če si želite zdravja, samozavesti in sprostitve tudi v tretjem življenjskem obdobju, potem je ta vadba ravno prava za vas.

Z gibkim in mladostnim telesom, bo vaše življenje postalo lahkotnejše. Domača opravila vam ne bodo predstavljala več napora in ostalo vam bo še veliko energije za najljubši “nona in nono” poklic, za potovanja, ki ste si jih vedno želeli in vsa ostala veselja, ki jih sedaj, v pokoju, končno lahko uresničite.

Skrb za zdravje – naša najboljša naložba!

 

Vabljeni, da se nam pridružite in poskrbite zase.

Pokličite nas na 041 662 463 (Barbara) ali pišite na info@bcenter.si in preverite razpoložljivost mest. Prisrčno vabljeni!

Mnenja

Preveri, kako smo pomagali preteklim udeležencem tega programa

Potek

Kako poteka program Vadba za starejše?
qode-np-item
1

INDIVIDUALNI RAZGOVOR IN SVETOVANJE

qode-np-item
2

IZBIRA PROGRAMA: vadba za zdravo hrbtenico za vse generacije, vadba 60 +, za moške

qode-np-item
3

POTEK VADBE: v skupni, individualna vadba, domača vadba

Vaditelji vadbe za zdravo hrbtenico

Naši vaditelji, ki vas bodo spremljali ob vadbi Zdrava hrbtenica za starejše.
Barbara Grzetič

Barbara Grzetič

Inštruktorica, vodja centra
Barbara Grzetič
Inštruktor pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Pilates joga inštruktor, Inštruktor Aerial (letečih) vadb, voditelj Sproščanje & Raztezanje, Pilates PRE in POST natal, body tehnike, vaditelj rekreacije za ženske, skupinske vadbe, učiteljica joge
Barbara Grzetič, rojena 18. 2. 1971, Izolanka, mama dveh najstnikov, diplomirana ekonomistka.

V svojem “novem življenju” pa še: pilates inštruktorica po sistemu PILATES COACH® , Pilates joga inštruktorica, Pilates vaditeljica Pre- in postnatal vadbe, Pilates flow vaditeljica, inštruktorica Jogalatesa in vadbe Pilates rekvizit, vaditeljica in inštruktorica Pilatesa pri Fitnes zvezi Slovenije, učiteljica joge, inštruktorica Aerial (letečih) vadb, vaditeljica rekreacije za ženske, skupinske vadbe, vaditeljica vadbe Sproščanje & Raztezanje, body tehnike, shiatsu maserka … – predvsem pa ženska, ki si želim zaživeti življenje v polnosti in ga pisati po svoji meri.

 

Moja zgodba

Svojo profesionalno pot sem začela takoj po zaključku srednje ekonomske šole, fakultetno izobrazbo pa sem si pridobila z izrednim študijem.

Po dobrem desetletju zaposlitve na področju ekonomije, ugotovim, da mi v poslovnem smislu nekaj manjka. To pomanjkanje še bolj občutim po obeh porodih in po hudi bolezni, s katero sem bila takrat soočena.

Takrat, leta 2003, prvič v življenju zaslišim močan notranji glas, ki me povabi v novo poslovno smer, veliko bolj primerno zame. Odločim se uresničiti svoje otroške želje: postati učiteljica, pri tem ohranjati svojo svobodo in oživeti ustvarjalnost, ki vre iz mene.

Odločila sem se, da se odpovem varnemu zavetju tedanje službe in začnem znova, od začetka. Ob vsesplošnem začudenju, tudi obsodbah, postanem  redna gostja različnih izobraževanj in strokovnih izpopolnjevanj Fakultete za šport, Društva fizioterapevtov, kranjske Agencije Aerofit, zagrebškega Body centra in številnih  drugih delavnic na področju zdravja in telesnih vadb.

Začnem počasi, skromno in tiho, skoraj neopaženo v prostorih B centra Izola, kjer se še zmeraj, od oktobra do maja,  izvajajo različni vadbeni programi. Zadnja tri leta se v poletnem času  B center telovadnica spremeni v B center hostel; dejavnost, ki mi tudi prinaša ogromno veselja in zadovoljstva.

V začetnem letu delovanja  B centra sestavlja njegovo ponudbo Vadba za zdravo hrbtenico, pod mojim vodstvom, aerobika z Urško Vinčec in Andrejo Zemljak ter joga z Dušanom Kitičem.

Leta 2004 pripelje Katja Zupan, po mojem mnenju ena najboljših slovenskih strokovnjakinj na področju gibanja, v Slovenijo Pilates. Takrat se mi odpre nov svet, moj svet, moja strast. S pomočjo pilates tehnike odpravim svoje kronične težave z ledvenim delom hrbtenice (križem), naučim se opazovati svoje telo, ga globoko občutiti, se z njim resnično in iskreno pogovarjati. To so  moji prvi koraki na poti nazaj k sebi.

Po zaključenem obširnem izobraževanju iz osnov Pilatesa ga kot prva na Primorskem dodam v B center  ponudbo. n Od tedaj je v B centru  različne oblike pilates vadbe navdušeno sprejelo več kot 2000 udeleženk in udeležencevike.

Kmalu se mi iz njihovih vrst pridruži prva pilates inštruktorica, Patricija Sosič Kobal, kasneje pa še Andrejka Zemljak in Špela Žužek. Vse se redno izobražujemo in sledimo pilates novostim, se med seboj podpiramo in ustvarjamo dovršene pilates programe.

Pilates izobraževanje se nikakor še ni zaključilo; komaj čakam, da se udeležim izpopolnjevanja pri Gloriji Gasperi, pri kateri bom zagotovo odkrila enkratnost in učinkovitost vadbe na pilates rekvizitih. Z veseljem se udeležujem tudi vseh izobraževanj Žige Toliča, ki svoje življenje posveča Pilatesu in Feldencraisu.

Leta 2010 želim iti še globlje, poleg telesa spoznati in začutiti svojo dušo. Zato se vpišem na 300-urno izobraževanje  pri izvrstni joga učiteljici Sneži Vidovič iz studia Sadhana.  Odkrijem nešteto svojih  notranjih kotičkov. Ne le lepih, tudi takih z neznosnimi bolečinami in bremeni. A ravno ti so tisti, s katerimi se vedno bolj spoznavam in vedno bolj jasno odkrivam, kaj je moja pot resnice. Na področju joge se mi nato pridruži Miran Molk, z letošnjo sezono pa prihaja še Lana Lorenzetti, ki bo prevzela “moje ure” joge.

Ekipi B centra se leta 2014 pridruži tudi fizioterapevtka Bojan Žuraj, v letošnji sezoni pa še kineziolog Matija Marsič. V njuni domeni so “splošni” programi za zdravo hrbtenico in dragoceno strokovno znanje za ostale programe ter vse nas.

Nekateri inštruktorji so našo ekipo bogatili  krajši čas; hvala Elena in Dušan za vajin prispevek.

Lani, leta 2017, se mi je uresničila nova želja; razširiti B center program vodenih vadb tudi v Koper. prostori so prelepi, naklonjen odziv vseh vadečih pa mi potrjuje, da sem tudi tokrat ravnala prav, ko sem sledila svoji intuiciji in notranjemu glasu.

Poleg skupinskih vadb v Bcentrovo ponudbo vsa leta vključujem ostale programe, ki bogatijo moje življenje, me krepijo in včasih zdravijo; pohode, plesne delavnice, gong kopeli, predavanja iz osebne rasti, različne likovne in druge ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, vrsto delavnic s področja zdrave prehrane itd. Želim deliti vse, kar je meni pomagalo k srečnejšem življenju;  čutim, da je to moje “poslanstvo”.

Skoraj vsako leto skreiram tudi B center oblačila, v katerih postane vadba še bolj udobna in  všečna. Nova kolekcija oblačil 2018/19 je že pripravljena ;).

Letos, 23. 9. 2018, praznuje B center 15. obletnico. Če se ozrem nazaj, priznam, da je bila ta pot polna izzivov, tudi tako težkih, da sem včasih skoraj obupala. Vendar moj notranji glas ni nikoli odnehal. Vedno, ko sem ga hotela utišati, mi je življenje poslalo sporočilo, da tega ne smem storiti. Da je vse to pot, namen mojega bivanja. In danes lahko potrdim, da sem srečna in ponosna, da hodim naprej. Da pred seboj vidim jasno vizijo, kaj vse še želim raziskati, deliti naprej: vadbo na pilates rekvizitih, klinično somatiko, ples, nove jogijske tehnike …

V letošnjem letu bom svoje notranje globine raziskovala s pomočjo Šole poslušanja Biser pod vodstvom Alenke Rebula in Josipe Prebeg. Alenkine modrosti in Josipina Danza sensibile – čuteči ples, sta “tehniki”, kjer orjem še po tistem delu sebe, ki je še neodkrit, zaspan in kliče po življenju.

Svoje strokovne izkušnje in znanje  bom jeseni  dopolnila z izobraževanju iz Klinične somatike – AEQ metode, pod vodstvom Aleša Ernsta. Tehnika me je že lania očarala, saj sem si z njeno pomočjo učinkovito pomagala pri občasnih  bolečinah v križu. V zadnjih mesecih pa sem z njo pomagala tudi vsem udeležencem individualne vadbe 1/1.  Vsi so na vadbo prispeli z bolečinami, nekatereso bile  celo neznosnih razsežnosti. Po dobrem mesecu individualno vodenega programa so v življenje poleteli brez bolečinin odkrili svobodo gibanja. Komaj čakam, da odkrijem nove podrobnosti te enkratne  tehnike.

Spomladi načrtujem Pilates izobraževanje z Glorijo Gasperi in si želim, da B center ne bi bil “le” 1. pilates center na Obali, ampak da postane tudi 1. pilates center na Obali (v Sloveniji) z najbolj dovršeno pilates ponudbo. Prepričana sem, da bom ob podpori in vedoželjnosti celotne B center ekipe to tudi uspela doseči.

In moj moto?

Poezija Toneta Pavčka:

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca..Spomladi do rožne cvetice,

poleti do zrele pšenice,

jeseni do polne police,

pozimi do snežne kraljice,

v knjigi do zadnje vrstice,

v življenju do prave resnice,

v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.

A če ne prideš ne prvič, ne drugič,

do krova in pravega kova

poskusi:

vnovič

in zopet

in znova.

Objem!

Barbara

Matija Marsič

Matija Marsič

Diplomiran kineziolog
Matija Marsič
Diplomiran kineziolog

Rojen sem 3. marca leta 1990 v Kopru, že od takrat pa živim v Izoli. Po končani osnovni in srednji šoli, sem se vpisal na študijski program kineziologije, kjer sem uspešno diplomiral, trenutno pa končujem podiplomski študij enake smeri. Tekom študija sem pridobil ogromno znanja s tega področja, med katerimi so tudi področje anatomije skeletno-mišičnega sistema, biomehanike telesa ter fiziologije in dimenzioniranje gibalno športne aktivnosti za različne ciljne skupine. Ta znanja ogromno pripomorejo pri sestavi in vodenju uspešne vadbe.

V študijskih letih me je pot najprej vodila k učenju plavanja in smučanja za otroke pa tudi vodenje funkcionalne vadbe na prostem za odrasle.Nato sem se usmeril še v vodenje košarkarskega krožka , treniranju tekmovalne skupine plavanja in učenje smučanja v tujini. Trenutno sem zaposlen v Zdravstvenem domu v Izoli, v Centru za krepitev zdravja, kjer se ukvarjam s promocijo zdravega načina življenja, predvsem na področju gibalne aktivnosti. Tekom dela opažam nezadostno znanje ljudi o pravilni izvedbi vaj ter ugotavljam nezadostno telesno aktivnost ljudi kar je tudi posledica današnjega tempa življenja in lahko vodi v kasnejše skeletno-mišične poškodbe. To me je spodbudilo k vodenju vadbe s povdarkom na pravilni izvedbi ter krepitvi mišic trupa, ki so osnova za uspešno opravljanje tako vsakodnevnih opravil kot športno-specifičnih nalog. Menim, da si lahko vsak vzame nekaj časa na dan za preventivno vadbo, saj je učinek napram vložku zelo velik. V primeru,da želite preventivno vplivati na svoje zdravje, pa tudi v primeru, da so bolečine že prisotne, smo tukaj mi, ki smo vam pripravljeni pomagati na poti k izboljšanju zdravja.

Cenik

Izbirate lahko med različnimi paketi vadbe.
10% POPUST ZA UPOKOJENCE
Semestrska karta
Vadba 1x tedensko:
$120 EUR
Vadba 2x tedensko:
$195 EUR
Vadba 3x tedensko:
$230 EUR
Vadba - neomejeno
$300 EUR
Plačilo na 2 obroka: prvi zapade 25.9., drugi pa 25.10.
$
1. semester: 16.9.2019 - 31.1.2020
$
2. semester: 1. 2. - 15.6.2020
$
Sezonska karta
Vadba 1x tedensko:
$230 EUR
Vadba 2x tedensko:
$365 EUR
Vadba 3x tedensko:
$430 EUR
Vadba - neomejeno
$560 EUR
Plačilo v 3 obrokih: 1. obrok do 25.9., 2.obrok do 25.10., 3. obrok do 25.11.
$
Mesečna karta
Vadba 1x tedensko:
$30 EUR
Vadba 2x tedensko:
$50 EUR
Vadba 3x tedensko:
$60 EUR
Vadba - neomejeno
$80 EUR
Enkratni obisk
1 obisk
$13 EUR
Individualna vadba 1:1
60min
$40 EUR
Individualna vadba 1:1 na vaši lokaciji
60min
$50 EUR + stroški (kilometrina, parkirnina...)

Na mesečne karte velja 10% popusta za brezposelne, upokojence in študente. Na semestrske in sezonske karte ne velja popust, saj je cena že znižana. Če ste se znašli v finančnih težavah, pa bi vseeno radi vadili, nas kontaktirajte in se bomo dogovorili za popust.

Urnik vadbe

Julija in avgusta ni skupinskih vadb.

Ponovno vabljeni v našo družbo septembra. Do takrat pa..

nasvidenje septembra

Urnik vadbe Izola

Urnik vadbe Zdrava hrbtenica za Bcenter Izola.

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Urnik vadbe Koper

Urnik vadbe Zdrava hrbtenica za Bcenter Koper.

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Petek

Prijavite se

Pošljite nam svoje podatke, katero vadbo in kdaj bi jo želel/a obiskovati