Joga

Joga b-center

Je tvoj dan natrpan s službenimi in obveznostmi? Se želiš odklopiti iz tega dnevnega “kaosa”, občutiti svoj notranji mir in tišino? Čutiš, da postaja tvoje telo vedno bolj togo in trdo?

Pridruži se nam na joga tečaju v B centru.

Joga je ena izmed poti, orodij, s pomočjo katerega lažje spoznamo ali ponovno najdemo stik sami s seboj. Človeka obravnava celostno – telo, um in dušo.  Primerna je za moške in ženske vseh starosti.

Cilj joge je doseganje notranjega miru in ravnovesja vseh ravni človeka, kar nam omogoča svobodo, neodvisnost od notranjih in zunanjih pritiskov, ki smo jih dnevno deležni. Z jogo lahko najdemo pot, ki vodi k zdravemu in gibkemu telesu, umirjenemu umu in srečni duši.

Joga položaji, ki se jih lahko naučiš v B centru pod vodstvom odličnih učiteljev, ti lahko pomagajo, da okrepiš in raztegneš svoje telo. Posebno dobrodejne so joga vaje za hrbtenico, vrat, ramena. Če še ne poznaš, te naučimo “Pozdrav soncu”, ki ga lahko izvajaš doma za lepše in sproščeno dobro jutro, vsak dan. Z dihalnimi vajami – pranajanami, z vizualizacijo in meditacijo, bo tvoje telo spoznalo popolno sprostitev. To in še več.

Te skrbi, da si začetnik/-ca? Joga položaje prilagodimo tvojim potrebam, tvojemu telesu; držimo se načela, da je jogijski položaj – ASANA stabilen in udoben položaj, v katerem občutiš svoje telo, ga povežeš z dihom in odkriješ svoj notranji svet, ki te bo z lahkotnostjo ponesel v zunanjega.

Skrb za zdravje – naša najboljša naložba!

 

Vabljeni, da se nam pridružite in poskrbite zase.

Pokličite nas na 041 662 463 (Barbara) ali pišite na info@bcenter.si in preverite razpoložljivost mest. Prisrčno vabljeni!

Mnenja

Preveri, kako smo pomagali preteklim udeležencem tega programa

Potek

Kako poteka program program Joga
qode-np-item
1

INDIVIDUALNI RAZGOVOR IN SVETOVANJE

qode-np-item
2

IZBIRA PROGRAMA: za začetnike ali srednji nivo

qode-np-item
3

POTEK VADBE: v skupni

Kaj zajemajo B center tečaji joge

TEČAJ HATHA JOGE – osnovni nivo

Vsebina: sistematično in postopno učenje elementov hatha joge: telesni položaji (asane), dihalne tehnike (pranajame), tehnike umirjanja uma (afirmacije, mantre) in tehnike sproščanja.
Za lažje, varnejše in učinkovitejše izvajanje hatha joge imate v Bcentru na razpolago različne jogijske pripomočke: trakovi, kvadri, bolsterji, odejo …

 

Tečaj je namenjen posameznikom:

 • začetnikom,
 • tistim, ki že imate jogijske izkušnje, vendar ste se odločili za nekajletni premor,
 • ki ste neredno obiskovali osnovni tečaj hatha joge,
 • ki ste se joge učili v šolah, ki temeljijo na drugačnih jogijskih principih.

 

Obiskovanje: enkrat ali dva krat na teden po 90 min

TEČAJ HATHA JOGE – nadaljevalni nivo

Vsebina: sistematično in postopno učenje naprednejših elementov hatha joge ter utrjevanje že znanih tehnik iz osnovnega tečaja: telesni položaji (asane), dihalne tehnike (pranajame), tehnike umirjanja uma (afirmacije, mantre) in tehnike sproščanja, meditacija.
Za lažje, varnejše in učinkovitejše izvajanje hatha joge imate v Bcentru na razpolago različne jogijske pripomočke: trakovi, kvadri, bolsterji, odejo …

 

Tečaj je namenjen posameznikom:

 • ki ste že zaključili enoletni osnovni tečaj hatha joge.

 

Trajanje: 1-2 šolski leti, razdeljeni na dva semestra: september-januar in januar-junij.

 

Obiskovanje: enkrat ali dva krat na teden po 90 min

Vaditelji vadbe joge

Naši vaditelji, ki vas bodo spremljali ob vadbi joge.
Barbara Grzetič

Barbara Grzetič

Inštruktorica, vodja centra
Barbara Grzetič
Inštruktor pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Pilates joga inštruktor, Inštruktor Aerial (letečih) vadb, voditelj Sproščanje & Raztezanje, Pilates PRE in POST natal, body tehnike, vaditelj rekreacije za ženske, skupinske vadbe, učiteljica joge
Barbara Grzetič, rojena 18. 2. 1971, Izolanka, mama dveh najstnikov, diplomirana ekonomistka.

V svojem “novem življenju” pa še: pilates inštruktorica po sistemu PILATES COACH® , Pilates joga inštruktorica, Pilates vaditeljica Pre- in postnatal vadbe, Pilates flow vaditeljica, inštruktorica Jogalatesa in vadbe Pilates rekvizit, vaditeljica in inštruktorica Pilatesa pri Fitnes zvezi Slovenije, učiteljica joge, inštruktorica Aerial (letečih) vadb, vaditeljica rekreacije za ženske, skupinske vadbe, vaditeljica vadbe Sproščanje & Raztezanje, body tehnike, shiatsu maserka … – predvsem pa ženska, ki si želim zaživeti življenje v polnosti in ga pisati po svoji meri.

 

Moja zgodba

Svojo profesionalno pot sem začela takoj po zaključku srednje ekonomske šole, fakultetno izobrazbo pa sem si pridobila z izrednim študijem.

Po dobrem desetletju zaposlitve na področju ekonomije, ugotovim, da mi v poslovnem smislu nekaj manjka. To pomanjkanje še bolj občutim po obeh porodih in po hudi bolezni, s katero sem bila takrat soočena.

Takrat, leta 2003, prvič v življenju zaslišim močan notranji glas, ki me povabi v novo poslovno smer, veliko bolj primerno zame. Odločim se uresničiti svoje otroške želje: postati učiteljica, pri tem ohranjati svojo svobodo in oživeti ustvarjalnost, ki vre iz mene.

Odločila sem se, da se odpovem varnemu zavetju tedanje službe in začnem znova, od začetka. Ob vsesplošnem začudenju, tudi obsodbah, postanem  redna gostja različnih izobraževanj in strokovnih izpopolnjevanj Fakultete za šport, Društva fizioterapevtov, kranjske Agencije Aerofit, zagrebškega Body centra in številnih  drugih delavnic na področju zdravja in telesnih vadb.

Začnem počasi, skromno in tiho, skoraj neopaženo v prostorih B centra Izola, kjer se še zmeraj, od oktobra do maja,  izvajajo različni vadbeni programi. Zadnja tri leta se v poletnem času  B center telovadnica spremeni v B center hostel; dejavnost, ki mi tudi prinaša ogromno veselja in zadovoljstva.

V začetnem letu delovanja  B centra sestavlja njegovo ponudbo Vadba za zdravo hrbtenico, pod mojim vodstvom, aerobika z Urško Vinčec in Andrejo Zemljak ter joga z Dušanom Kitičem.

Leta 2004 pripelje Katja Zupan, po mojem mnenju ena najboljših slovenskih strokovnjakinj na področju gibanja, v Slovenijo Pilates. Takrat se mi odpre nov svet, moj svet, moja strast. S pomočjo pilates tehnike odpravim svoje kronične težave z ledvenim delom hrbtenice (križem), naučim se opazovati svoje telo, ga globoko občutiti, se z njim resnično in iskreno pogovarjati. To so  moji prvi koraki na poti nazaj k sebi.

Po zaključenem obširnem izobraževanju iz osnov Pilatesa ga kot prva na Primorskem dodam v B center  ponudbo. n Od tedaj je v B centru  različne oblike pilates vadbe navdušeno sprejelo več kot 2000 udeleženk in udeležencevike.

Kmalu se mi iz njihovih vrst pridruži prva pilates inštruktorica, Patricija Sosič Kobal, kasneje pa še Andrejka Zemljak in Špela Žužek. Vse se redno izobražujemo in sledimo pilates novostim, se med seboj podpiramo in ustvarjamo dovršene pilates programe.

Pilates izobraževanje se nikakor še ni zaključilo; komaj čakam, da se udeležim izpopolnjevanja pri Gloriji Gasperi, pri kateri bom zagotovo odkrila enkratnost in učinkovitost vadbe na pilates rekvizitih. Z veseljem se udeležujem tudi vseh izobraževanj Žige Toliča, ki svoje življenje posveča Pilatesu in Feldencraisu.

Leta 2010 želim iti še globlje, poleg telesa spoznati in začutiti svojo dušo. Zato se vpišem na 300-urno izobraževanje  pri izvrstni joga učiteljici Sneži Vidovič iz studia Sadhana.  Odkrijem nešteto svojih  notranjih kotičkov. Ne le lepih, tudi takih z neznosnimi bolečinami in bremeni. A ravno ti so tisti, s katerimi se vedno bolj spoznavam in vedno bolj jasno odkrivam, kaj je moja pot resnice. Na področju joge se mi nato pridruži Miran Molk, z letošnjo sezono pa prihaja še Lana Lorenzetti, ki bo prevzela “moje ure” joge.

Ekipi B centra se leta 2014 pridruži tudi fizioterapevtka Bojan Žuraj, v letošnji sezoni pa še kineziolog Matija Marsič. V njuni domeni so “splošni” programi za zdravo hrbtenico in dragoceno strokovno znanje za ostale programe ter vse nas.

Nekateri inštruktorji so našo ekipo bogatili  krajši čas; hvala Elena in Dušan za vajin prispevek.

Lani, leta 2017, se mi je uresničila nova želja; razširiti B center program vodenih vadb tudi v Koper. prostori so prelepi, naklonjen odziv vseh vadečih pa mi potrjuje, da sem tudi tokrat ravnala prav, ko sem sledila svoji intuiciji in notranjemu glasu.

Poleg skupinskih vadb v Bcentrovo ponudbo vsa leta vključujem ostale programe, ki bogatijo moje življenje, me krepijo in včasih zdravijo; pohode, plesne delavnice, gong kopeli, predavanja iz osebne rasti, različne likovne in druge ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, vrsto delavnic s področja zdrave prehrane itd. Želim deliti vse, kar je meni pomagalo k srečnejšem življenju;  čutim, da je to moje “poslanstvo”.

Skoraj vsako leto skreiram tudi B center oblačila, v katerih postane vadba še bolj udobna in  všečna. Nova kolekcija oblačil 2018/19 je že pripravljena ;).

Letos, 23. 9. 2018, praznuje B center 15. obletnico. Če se ozrem nazaj, priznam, da je bila ta pot polna izzivov, tudi tako težkih, da sem včasih skoraj obupala. Vendar moj notranji glas ni nikoli odnehal. Vedno, ko sem ga hotela utišati, mi je življenje poslalo sporočilo, da tega ne smem storiti. Da je vse to pot, namen mojega bivanja. In danes lahko potrdim, da sem srečna in ponosna, da hodim naprej. Da pred seboj vidim jasno vizijo, kaj vse še želim raziskati, deliti naprej: vadbo na pilates rekvizitih, klinično somatiko, ples, nove jogijske tehnike …

V letošnjem letu bom svoje notranje globine raziskovala s pomočjo Šole poslušanja Biser pod vodstvom Alenke Rebula in Josipe Prebeg. Alenkine modrosti in Josipina Danza sensibile – čuteči ples, sta “tehniki”, kjer orjem še po tistem delu sebe, ki je še neodkrit, zaspan in kliče po življenju.

Svoje strokovne izkušnje in znanje  bom jeseni  dopolnila z izobraževanju iz Klinične somatike – AEQ metode, pod vodstvom Aleša Ernsta. Tehnika me je že lania očarala, saj sem si z njeno pomočjo učinkovito pomagala pri občasnih  bolečinah v križu. V zadnjih mesecih pa sem z njo pomagala tudi vsem udeležencem individualne vadbe 1/1.  Vsi so na vadbo prispeli z bolečinami, nekatereso bile  celo neznosnih razsežnosti. Po dobrem mesecu individualno vodenega programa so v življenje poleteli brez bolečinin odkrili svobodo gibanja. Komaj čakam, da odkrijem nove podrobnosti te enkratne  tehnike.

Spomladi načrtujem Pilates izobraževanje z Glorijo Gasperi in si želim, da B center ne bi bil “le” 1. pilates center na Obali, ampak da postane tudi 1. pilates center na Obali (v Sloveniji) z najbolj dovršeno pilates ponudbo. Prepričana sem, da bom ob podpori in vedoželjnosti celotne B center ekipe to tudi uspela doseči.

In moj moto?

Poezija Toneta Pavčka:

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca..Spomladi do rožne cvetice,

poleti do zrele pšenice,

jeseni do polne police,

pozimi do snežne kraljice,

v knjigi do zadnje vrstice,

v življenju do prave resnice,

v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.

A če ne prideš ne prvič, ne drugič,

do krova in pravega kova

poskusi:

vnovič

in zopet

in znova.

Objem!

Barbara

Miran Molk

Miran Molk

Vaditelj joge
Miran Molk
Vaditelj joge
Rojen sem leta 1963 v Kopru, od vsega začetka pa živim v Izoli. Po končani osnovni šoli sem v Ljubljani končal Šolo za oblikovanje in fotografijo – smer grafično oblikovanje. Zanimala me je glasba in človeški notranji potencial. Leta 1987 sem obiskoval predavanja in delavnice o bioenergiji, radiesteziji. Opravil sem tečaj za Transcendentalno Meditacijo v Kopru. Po rednem prakticiranju TM sem se udeležil štirinajst dnevnega intenzivnega seminarja Vede o ustvarjalni inteligenci. Vodila sta Primož in Barbara Škoberne, vsebino pa je pripravil Maharishi Mahesh Yogi.
Leta 1990 sem se vključil v društvo Joga v vsakdanjem življenju Koper. Obiskoval sem razna jogijska predavanja in delavnice pod vodstvom učitelja Paramhans Swami Maheshwaranande. Še posebej sem bil navdušen na seminarjih z Swami Chidanandom (Slobodan Miličević) iz Novega Sada. Vseskozi sem se zavedal da je pomembna vsakodnevna praksa, ker s tem razvijamo sebe, vplivamo na dnevne aktivnosti in okolje. Od leta 1995 sem aktivno poučeval vadbo joge po sistemu Joge v vsakdanjem življenju. Z letom 2011 pa nadaljujem samostojno pot poučevanja kot rezultat bogatih izkušenj.
V današnjem tempu življenja potrebujemo znanje in prakso, da lahko poskrbimo z enostavnimi vajami za svoje telo, počutje, dih in notranji mir. To nam ponuja vadba jog

Cenik

Izbirate lahko med različnimi paketi vadbe.
Semestrska karta
Vadba v skupini 1x tedensko
$160 EUR
Vadba v skupini 2x tedensko
$250 EUR
Plačilo možno na dva obroka.
$
UGODNO! Vadba 1x tedensko + september
$180 EUR
UGODNO! Vadba 2x tedensko + september
$270 EUR
Sezonska karta
Vadba v skupini 1x tedensko
$285 EUR
Vadba v skupini 2x tedensko
$480 EUR
Plačilo v 3 obrokih.
$
UGODNO! Vadba 1x tedensko + september
$300 EUR
UGODNO! Vadba 2x tedensko + septeber
$500 EUR
Mesečna karta
Vadba 1x tedensko:
$40 EUR
Vadba 2x tedensko:
$60 EUR
Vadnina september
$40 EUR
Enkratni obisk
Enkratni obisk
$15 EUR

Na mesečne karte velja 10% popusta za brezposelne, upokojence in študente. Na semestrske in sezonske karte ne velja popust, saj je cena že znižana. Če ste se znašli v finančnih težavah, pa bi vseeno radi vadili, nas kontaktirajte in se bomo dogovorili za popust.

Urnik vadbe

Julija in avgusta ni skupinskih vadb.

Ponovno vabljeni v našo družbo septembra. Do takrat pa..

nasvidenje septembra

Urnik vadbe Izola

Urnik vadbe joge  za Bcenter Izola.

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Urnik vadbe Koper

Urnik vadbe joge za Bcenter Koper.

Ponedeljek

 • Joga

  -

  Koper

  SPROŠČANJE

Torek

Sreda

 • Joga

  -

  Koper

  ZAČETNI NIVO

Četrtek

Petek

Kaj je joga?

Joga je družina starodavnih hindujskih duhovnih urjenj, pri katerih z dihalnimi vajami, telesnimi položaji oz. asanami in mentalnim osredotočanjem dosežemo telesno in duševno uravnovešenost. Izvira iz Indije, kjer ostaja močna življenjska tradicija in predstavlja pot k razsvetljenju.

Zakaj joga?

 • povečuje vzdržljivost, moč in gibljivost
 • veča vitalnost in energijo
 • izboljšuje telesno počutje
 • zmanjšuje napetosti in bolečine
 • upočasni staranje
 • vodi v notranji mir in ravnovesje
 • veča odpornost proti stresu
 • veča samospoznavanje in samozaupanje
 • veča kakovost življenja in umsko kondicijo
 • spodbuja pogum, vztrajnost in osredotočenje
 • veča osredotočenost in jasnost uma
 • uskladi telo, um in dušo
 • razkriva nove perspektive in mišljenja
 • pomaga prepoznati škodljive vedenjske vzorce in navade ter jih opustiti
 • omogoča prostor za duhovni razvoj

Prijavi se

Pošlji nam svoje podatke, katero vadbo in kdaj bi jo želel/a obiskovati