Bolezni neznanega vzroka skozi letne čase

Bolezni neznanega vzroka skozi letne čase

 • Predavanje v torek, 5.12. ob 19.00

Jesen: KAKO SI POMAGAMO PRI BRONHIALNI ASTMI in BOLEZNIH DIHAL

Oteženo dihanje je osrednje znamenje bolezni, ki ima v ozadju veliko funkcijskih sistemov, zato jo ne moremo obvladovati le s širjenjem dihal in zmanjševanjem potreb po kisiku. K nastajanju astme ogromno pripomore slaba drža, nepravilna prehrana in odkloni v čustvenem vedenju (žalost, jeza in zaskrbljenost). Vsak pacient je lahko drugačen, čeprav je diagnoza enaka. Namen predavanja je pojasniti preproste ukrepe, ki pripomorejo k izboljšanju delovanja pljuč, in spremembe življenjskega sloga, ki prispevajo k zdravljenju bronhialne astme.

Zima: KAKO PREPREČIMO REVMATOIDNE BOLEZNI

Propadanje vezivnega tkiva in množica spremljajočih nevšečnosti zaradi bolečin in omejene gibljivosti so posledica prezgodnjega staranja vezivnega tkiva. Degenerativne spremembe gibalnega sistema izvirajo iz pomanjkanja gibanja in deformacij okostja, ki jih povzročita mišična ohlapnost ob zasedenosti, ali bolj skrajno – iz enoličnega preobremenjevanja z delom. Pomemben vpliv na degenerativne spremembe imata tudi presnova in zastajanje tekočin v izven celičnem prostoru, predvsem v prebavilih in vezivnem tkivu, ki je z izven celičnim prostorom povezano po energijskih in limfnih poteh. Predavanje bo namenjeno poglobljenemu razumevanju vzrokov in preprečevalnih ukrepov pri nastajanju gensko neodvisnih revmatoidnih bolezni.

  Pomlad: KAKO PREPREČIMO VISOK KRVNI TLAK

  Visok krvni tlak je bolezen nove dobe, za katero še zmeraj ne poznamo vzroka. Temeljna značilnost visokega krvnega tlaka je, da postopno povzroča zaplete in posredno povzroča množico neozdravljivih okvar, kot so srčni infarkt, možganska kap, zelena mrena, zgodnje pešanje srčne mišice in presnovne okvare v slabše prekrvljenih delih telesa.

  Življenjski slog in načini preprečevanja bodo osrednja tema predavanja skozi razlage, kako to bolezen razložimo po načelih tradicionalne kitajske medicine.

  Poletje: KAKO PREPREČIMO SRČNO-ŽILNE BOLEZNI, MOTNJE PRESNOVE MAŠČOB

  Stari grški zdravnik in oče sodobne medicine Hipokrat je povedal: “Naj bo vaša hrana vaše zdravilo in naj bodo vaša zdravila vaša hrana.” Nihče ne more imeti preveč krvnih maščob, če jih ne uživa v prekomernih količinah. Te so od posameznika do posameznika različne in jih je treba prilagajati glede na dejanske potrebe in presnovne zmogljivosti telesa. Dietoterapija in redno gibanje sta osrednja ukrepa zoper srčno-žilne bolezni v vseh medicinskih teorijah, tako kot tudi v teorijah tradicionalne kitajske medicine.

   Podaljšano poletje: KAKO ZAVREMO AVTOIMUNSKE BOLEZNI, OKVARE DELOVANJA IMUNSKEGA SISTEMA IN KRVOTVORNIH ORGANOV

   Nihče ne ve, zakaj telo začne z avtoagresijo in uničuje lastna tkiva in organe. Veda o delovanju imunskih celic kljub zelo obsežnemu vedenju o mehanizmih “dogovarjanja” med imunskimi celicami ne premore natančne terapije, ki bi odpravila vzrok “nesporazumov” med imunskimi celicami, ki končajo kot neozdravljive avtoimunske bolezni. Te največkrat trajno okvarijo delovno zmožnost in kakovost življenja. V začetnih obdobjih je z metodami tradicionalne kitajske medicine možno zavreti ali vsaj omiliti razvoj avtoimunskih bolezni, preden se trajno okvarita zdravje in kakovost življenja.

    Trajanje predavanja: 45 min, nato bo priložnost za vsa vaša konkretna vprašanja.

Cena posamičnega predavanja: 18€
Cena celotnega sklopa (5 predavanj, od tega 1 gratis): 72€
V cenah je vštet DDV.
❗OBVEZNA je PRIJAVA na email ➡️ info@bcenter.si in PLAČILO.
Plačilo izvršite na račun:
B center d.o.o. Izola
Cankarjev drevored 14, 6310 Izola
Banka Intesa Sanpaolo
SI56 1010 0003 5368 329
Namen:
 • Predavanja Papuga – cel sklop ali
 • Predavanje Papuga – naslov predavanja
Na podlagi prejetega plačila prejmete povezavo do naše spletne predavalnice.
❗V ceni je všteto tudi:
 • posnetek predavanja in
 • PDF predloge vsakega posamičnega predavanja.

 

Mag. Petar Papuga, dr.med. je tudi zdravnik kitajske medicine.

Tradicionalna kitajska medicina (TKM) je edinstven sistem, ki vključuje nauk o diagnostiki, vzrokih, nastanku in poteku bolezni ter metodah, kako jih odpraviti. Najpogostejša in najbolj znana metoda je akupunktura, ostale – enakovredne metode pa so fitoterapija (zeliščarstvo), masaža (tuina masaža), dietoterapija (prehrana) ter Qi gong (telesna praksa). Vsem tem metodam je skupna naravna pot, s katero se spodbudi pravilno delovanje notranjih organov. TKM rešuje težave celostno, saj se posveča vzrokom, zaradi katerih je bolezen nastala (in ne samo simptomom).

Moja osebna izkušnja in zdravljenje pri Mag. Petar Papugi

Spoznala pred 21 leti, ko sem kot mamica dveh dojenčkov, po drugem porodu, hudo zbolela. Nikakor se nisem mogla sprijazniti, da bom “obsojena” na doživljenjsko terapijo in zato sem iskala novo možnost, da si povrnem zdravje in postanem krepka mamica svojim dvema malčkoma.

Pot iskanja me je pripeljala do Mag. Petra Papuge dr. med., ki mi je odprl nov pogled na zdravje in pomagal najti mojo pot SAMOZDRAVLJENJA, ki ji še danes sledim. Z velikim občutkom in spoštovanjem do svojega telesa. In z velikim navdušenjem, kako lahko s preprostimi  “rituali” ogromno prispevamo k lastnemu zdravju. Kako je pravzaprav predvsem od nas samih, našega načina življenja odvisno, ali bomo živeli polno  in vitalno življenje.

Kvalitetno, naravno dihanje, pravilna izbira lokalne, sezonske prehrane, redna telovadba, pitje zeliščnih čajev, dovolj spanja, gibanje v naravi  je le nekaj “navad”, ki sem jih, po svetovanju Dr. Papuge, takrat vključila v svoje življenje. Neverjetno, kako hitro se je začelo moje zdravstveno stanje izboljševati. V nekaj mesecih se je stanje moje ščitničnih hormonov normaliziralo in da sem ponovno polno zaživela in uživala v svoji materinski vlogi.

To je bil pravzaprav tudi moj prvi korak k samospoznavanju. K spoznavanju ženske, kakršna sem,  v vsej svoji polni celovitosti…

Danes štejem Mag. Petar Papugo dr. med. med moje največje učitelje, tudi zaupnike. Vsa ta leta vzdržujeva kontakt, k sreči bolj iz veselja do sodelovanja ali veselja do krajšega druženja in izmenjave mnenj.

V veliko veselje mi je, bo z vsemi nami delil svoje znanje in modrosti v obliki predavanj, v okviru našega programa #svobodagibanja.

Več o njem  si lahko preberete ali prisluhnete kateremu od intervjujev na spletni strani daofa7@gmail.

Prijetno raziskovanje vam želim,

Barbara <3

PRIJAVA:   2 komentarja
  • Ana Toplisek
   Posted at 08:46h, 14 januarja Odgovori

   Prijavljam se na predavanje po zoomu 21. 1. 2022.

   • B center
    Posted at 07:35h, 11 marca Odgovori

    Pozdravljena,
    zelo se opravičujem, da sem spregledala vašo prijavo na temo ZIMA.
    Še vedno vam lahko pošljem posnetek in gradivo od tega predavanja.
    Obenem pa vas vabim na novo predavanje prihodnji petek, 18.3. ob 19h, na temo POMLADI.
    Prosim, da mi prijavo pošljete na: info@bcenter.si.
    Hvala in lep dan vam želim,
    Barbara

  Post A Comment