Kako na preprost način sprostiti svoj vrat?

Kako na preprost način sprostiti svoj vrat?

Vabljen, vabljena na delavnico, ki bo v soboto, 17.11. ob 9.00 v B centru Koper, Ulica 15. maja 2b (nasproti trgovine Agraria).

Kako pogosto začutiš na predelu vratu napetosti in bolečine, ki zaradi pretežno sedečega načina življenja in večurnega gledanja v računalnik, veliko krat postanejo skoraj neznosne?

 

Res je, kot družba smo tehnološko, komunikacijsko ipd. vedno bolj “razviti”. Sodobne naprave in sredstva nam v življenje prinašajo številne ugodnosti, hkrati pa tudi velike omejitve. Zdi se, kot da se čas vse hitreje odvija, kot posamezniki se več krat soočamo z naglico in pomanjkanjem časa za počitek in umirjeno delovanje.  Na vse te spremembe se odziva tudi naše telo – vse več dela prevzemajo v gibanju t.i. zunanje mišice, t.i. globoke, drobne mišice pa “razumejo”, da niso več potrebne. Globoke mišice sčasoma izgubljajo svojo moč, zunanje pa se zaradi preobremenitve utrujajo. Telo nam sprva z drobnimi sporočili pošilja signale, naj se ustavimo, vendar te zaradi naglice več krat preslišimo. “Kriki” telesa tako postajajo vedno glasnejši in če se pravi čas ne ustavimo, lahko tudi usodni.

Vrat, najvišji del hrbtenice, na katerem sloni 5-6 kg težka glava, ni izjema. Številne bolečine in poškodbe zaradi dolgotrajne, prisiljene, nenaravne drže so ena najpogostejših težav sodobnega človeka.

Želiš izvedeti in se naučiti, kako s pomočjo enostavnih vaj zmehčaš vrat in se rešiš teh nadležnih bolečin?

 

S pomočjo nežnih vaj, ki izhajajo iz tehnik Somatike in Feldencraias, se boš na delavnici naučil-a, kako ponovno prebuditi in aktivirati globoke mišice vratu ter razbremeniti zunanje mišice, kar bo privedlo do olajšanja in občutka mehkobe in lahkotnosti tvojega vratu.

Eden od učencev te subtilne tehnike je te dni svojo izkušnjo zapisal tako: ” Ne vem, kaj se je zgodilo danes, da so se mi takoj po prvi vaji sprostile vratne mišice in nimam nobenih bolečin v vratu. Torej, naredil sem samo prvo vajo, ker sem se ravno malce ulegel, ko sem dobil tvoj e -mail. Ne vem ali je mišica popustila zaradi vaje ali zaradi česarkoli drugega. Je pa čudno, saj sem imel ta problem že lep čas. Vesel sem, da zdaj premikam glavo kamor hočem in to brez brez bolečine. Sva vsekakor v kontaktu. Lep večer! Jure”

Pridruži se sobotni delavnici, ki jo bo vodila Barbara Grzetič.

S seboj prinesi:

 • udobna oblačila,
 • brisačo,
 • nogavičke,
 • zvezek in svinčnik.

Število ljudi je omejeno, zato si rezerviraj svoje mesto že danes.

Prispevek za delavnico znaša:

 • 15€ za vse aktivne člane B centra,
 • 20 € za ostale, zunanje obiskovalce.

 

Prejete prispevke bo B center ekipa namenila za nadaljnje izobraževanje iz učinkovitih “finih-globokih” tehnik gibanja, ki postajajo za “današnjega človeka” vedno bolj potrebne.

Novo pridobljena znanja bomo še naprej z veseljem delili s teboj.

 

Prijava:  2 komentarja
  • Federika
   Posted at 06:15h, 07 novembra

   Lepo pozdravljena!
   V sobotno delavnico se bom pridruzila.
   Lp
   Federika

   • B center
    Posted at 09:24h, 07 novembra

    Hvala Federika, se vidimo 🙂