Plesno baletna delavnica za odrasle in otroke

Plesno baletna delavnica za odrasle in otroke

1. v soboto, 26.10. ob 18.30 – Plesno baletna delavnica za odrasle

Nikoli ni prepozno vstopiti v dvorano in zaplesati svoje sanje…

Delavnica za odrasle je primerna tudi za tiste, ki se s plesom do sedaj še niso ukvarjali. Gre za poglobljen način odkrivanja sebe, skozi ples in gibanje. Prosto gibanje telesa omogoča svojstveno izražanje ustvarjalnosti, ki pri posameznikih pogosto ostane skrita. Z ustvarjalnim gibanjem dajemo sebi možnost izražanja lastne izvirnosti, bistva in skritih čustev. K temu bomo dodali prvine baletne tehnike, pravilna drža telesa, stopal in različne vaje za telo, ki pripomorejo k boljši postavitvi telesa v prostoru.

Ustvarjalni ples pusti domišljiji prosto pot in nam omogoča uporabiti čute za delo s telesom. Plesne delavnice dajejo poudarek na ritem, ravnotežje, samoizražanje, koordinacijo telesa in dihanju. Ples je kanal, ki nam omogoča srečanje z lastnimi čustvi, spodbuja ugodje in psihofizično energijo.

2. v soboto, 26.10. od 16.00 dalje – Plesno gibalne delavnice za otroke

V prvih sedmih letih otroka ne dajemo toliko poudarek na reprezentativno dejavnost, ki otroku odvzame vitalne sile (te so potrebne za zdravo gradnjo organizma) in ga zamrzne s silami antipatije (ki jih ima v sebi), temveč bolj na dejavnosti polne fantazije in gibanja. Te so igra, ritmi, umetniške in telesne dejavnosti, ki otroku obudijo zanimanje, mu dajejo veselje, toplino in zdravje. Vse to pomaga otroku oblikovati zdravo fizično telo. R. Steiner »Pedagogia artistica, conoscersi per educare, Bruna Baldasarre).«

Zato je ustvarjalni ples do sedmega leta bolj pomemben od tehničnega plesa…

Z nami otroci raziskujejo ustvarjalni svet in svoj jaz.

Ingrid Gregorič, plesalka, voditeljica delavnic pravi:

Ko plešem, moje misli odplavajo stran in moj notranji jaz/glas me potegne, da začnem sanjati in z gibom ustvarjati. Ko učim, se predam in prepustim energiji, ki zavlada v dvorani, kjer skupaj z udeleženci ustvarimo naš varen prostor za kreativno uro plesa.

Podrobnosti delavnic lahko prebereš:

 

 

OBVEZNA prijava in rezervacija mesta v skupini:


 

 

No Comments

Post A Comment