Spoznajte ajurvedo in si izboljšajte življenjski stil glede na svoj telesni tip

Ayurveda individualna svetovanja

Spoznajte ajurvedo in si izboljšajte življenjski stil glede na svoj telesni tip

brezplačno predavanje – v petek, 18.9. ob 18.00 do 19.30 

V današnjem storilno naravnanem svetu se soočamo z napornim izzivom ohranjanja ravnovesij: med službo in družino, med športom in počitkom, med prilagajanjem družbi in sledenju samemu sebi. Obdani smo z obilico informacij in izbir hrane, telesnih vadb in spiritualnih praks, ki veljajo za “zdrave” in obljubljajo hitre rezultate ne glede na naše individualne okoliščine. Resnica pa je, da ni univerzalnega recepta za zdravje in dobro počutje, saj je vsak človek zgodba zase.

Unikatnost vsakega posameznika že 5000 let raziskuje in poudarja najstarejša tradicionalna medicina, ajurveda. Izvira iz Indije in ima v celoti individualen in celosten pristop. Njeni osnovni principi so preprosti in imajo v današnjem svetu izredno praktično uporabo, saj jih z malo pozornosti zlahka vdelamo v naše vsakodnevne rutine.
Spoznavanje ajurvede je v osnovi spoznavanje lastnega telesa, njegovih potreb in odzivov na zunanje dražljaje. Ko prepoznamo svoj telesni tip, začnemo uravnavati vsa področja svojega življenja in tako z izbranimi in preudarnimi odločitvami dosežemo prijazno preobrazbo telesa, uma in duha.

Z upoštevanjem svojega telesnega tipa in naravnih ritmov okolice lahko s preprostimi ukrepi poskrbimo za preventivo in ohranjanje trdnega zdravja, dvignemo kvaliteto svojega življenja ter si zagotovimo dobro fizično pripravljenost ter čustveno stabilnost.

Vabljeni na uvodno predavanje o ajurvedi, kjer bomo z ajurvedskim zdravnikom dr. Vishnujem govorili o prepoznavanju telesnih tipov po ajurvedi in skozi osnovne aksiome tega zdravilskega sistema razložili zakaj ni univerzalnih rešitev temveč moramo za resnično zdravje raziskati svoje specifične, individualne karakteristike. Govorili bomo o zdravi dnevni rutini, ki pripomore k urejanju naravnih ciklov našega telesa ter podebatirali o tem, kako lahko vsak posameznik s pomočjo ajurvede začne načrtovati svoj optimalen življenjski slog.

Predavatelj:
VISHNU PRASAD KANDAM PARMABATH
Dr. Vishnu Prasad je izjemno izkušen, srčen in entuziastičen zdravnik s profesionalnim pristopom. Na Sri Sri College of Ayurvedic Science and Research v Bangaloru je opravil študij ajurvede in postal strokovnjak tudi za pulzno diagnostiko. Po zaključenem študiju je kot zdravnik in svetovalec delal v bolnišnici Sri Sri Ayurveda Hospital v Bangaloru in pod njegovim vodstvom so odprli prvi center za panchakarma terapije v Iraku. Po prihodu v Evropo je delal v Sloveniji, Italiji, Črni gori, Latviji, Švici, Nemčiji, Španiji in na Portugalskem, sedaj pa se je z dolgoročnimi načrti vrnil v Slovenijo.

POMEMBNO:
Predavanje je brezplačno, vendar je obvezna predhodna prijava, saj lahko le tako zagotovimo dovolj mest za udeležence in poskrbimo za skladnost s smernicami NIJZ glede organizacije javnih dogodkov. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da termin potrdite vsaj do torka, 15.9.

Svojo udeležbo nam potrdite na e-mail info@hc-swasthya.com ali s klicem oz. sms sporočilom na telefonsko številko 030 294 066.

No Comments

Post A Comment