• Tekači in tekačice pozor!

Ljubitelje teka, rekreativne tekače in vse, ki se pripravljate na najlepšo tekaško prireditev na obali – Istrski maraton, vabimo na sprostitveni večer.
Za doseganje tekaškega cilja je potrebna dobra priprava, ki poleg tekaške vadbe vključuje tudi ustrezno psihološko pripravo, motivacijo in sprostitev.
Kako poskrbeti za svoje fizično in psihično počutje tik pred pomembno preizkušnjo kot je (mali) maraton, bo rdeča nit srečanja, na katerega vas vabimo v soboto, 7. aprila ob 19.00 v B center v Kopru.Strokovno znanje bomo združili z nasveti in praktičnimi vajami ter vas popeljali skozi ključne vidike motivacije, aktivacije in sproščanja telesa. Skozi nežno jogijsko prakso bomo sprostili napetosti v mišicah, srečanje pa bomo zaključili s prijetnim psihofizičnim sproščanjem ter tako umirili tudi svoj um in odpravili še zadnje napetosti v telesu.Okviren program:
• 19.00 – pomen motivacije in aktivacije pred tekaškim nastopom
• 19.30 – joga s poudarkom na sproščanju napetosti v mišicah
• 20.10 – sproščanje telesa in duhaZ vami bomo Barbara Grzetič, inštruktorica pilatesa in učiteljica joge, Goran Dokić, ayurvedski terapevt in Ana Radivo, večkratna zmagovalka Istrskega maratona v ženski konkurenci.

V prostore B centra Koper na naslovu Ulica 15. maja 2/b (nasproti trgovine Agraria) vas vabimo v petek, 7. aprila ob 19.00.

Trajanje srečanja: 90 min
Prispevek: 5 €
Potrebna oprema: udobna oblačila, brisača, odeja, lahko vzglavnik (za sproščanje), plastenka vode. Jogijsko predznanje ni potrebno, saj bomo izvajali enostavne položaje, primerne za vse.

Zaradi omejena števila prostih mest (20) prosimo za prijavo na bcenter@siol.net do srede, 4. aprila 2018.
Več info na: bcenter@siol.net ali 041 662 463 (Barbara)

O izvajalcih:
Barbara Grzetič, inštruktorica pilatesa, učiteljica joge, rekreativna tekačica, lastnica in vodja B centra. www.bcenter.si
Goran Dokić ayurvedski terapevt. 25 let izkušenj na področju zdravja in športa kot celostni terapevt. Rekreativni tekač, plavalec in triatlonec. www.ayurmasaze.com
Ana Radivo se teku in triatlonu rekreativno posveča zadnjih šest let. V tem času se je udeležila številnih tekmovanj, med katerimi je tudi polovični Ironman. Med njenimi največjimi uspehi so trikratna zmaga na domačem Istrskem maratonu, kjer je v ženski konkurenci dvakrat slavila na 21km razdalji, lani pa dodala še zmago na maratonski preizkušnji. Kot vaditeljica športne rekreacije vodi tekaško vadbo v domačem športnem društvu 3šport. V preteklih letih je sodelovala pri brezplačni jutranji vadbi Vesela sreda in se preizkusila tudi v vlogi vaditeljice jutranje telovadbe v oddaji Dobro jutro na RTV SLO.