Danes je nov B center začetek

Danes je nov B center začetek

Danes je nov B center začetek

Davnega leta 2003 sem ležala na svoji vadbeni blazini, ko me je šinilo, kot najmočnejši priblisk: ” To bi jaz počela”. Imela bom svoj studio, v katerem bom uresničila dolgoletno željo, biti učiteljica. Nikoli nisem jasno vedela česa, a v tistem trenutku sem začutila, da želim “učiti” nekaj, kar je povezano s telesom. Stopiti na samostojno pot, mi je razprlo krila in pomenilo novo svobodo. Prostor, v katerem bom lahko ustvarjala, ponudila sebi in vsem svojim bodočim strankam nekaj koristnega za psihofizično zdravje.

Kot diplomirana ekonomistka sem se zavedala, da mi ta diploma ne pomaga ravno najbolje. Zato sem se vpisala na svoj prvi tečaj na Fakulteti za šport za Aerobiko. Kmalu sem ugotovila, da mi ta način vadbe ni ravno pisan na kožo. Predvsem pa, da mi ta ne prinaša rezultatov: odprava bolečin v križu, ki so se mi kronično pojavile po dveh zaporednih porodih.

Leta 2004 je Katja Zupan, ena večjih slovenskih strokovnjakinj na športnem področju, moja prva dragocena učiteljica, pripeljala v Slovenijo PILATES. Takrat se mi je odprl nov svet. Pilates filozofija, principi, tehnika.. vse sem takoj dojela in sprejela za svoje. Na svojem telesu kmalu občutila vse pozitivne učinke te enkratne tehnike vadbe. Izginile so bolečine v križu, moje telo se je pokončno poravnalo in postalo bolj usklajeno, gibko. Gibi so poslali mehki, kot bi med hojo plesala z veliko mere elegance. Odkrila, občutila in sploh zavedala sem se obstoja in pomena globokih plasti trebušnih in hrbtnih mišic. Tistih, s pomočjo katerega sem počasi, a vztrajno zgradila svoj močen in stabilen trebušni center. Center iz katerega je iz leta v leto rasel tudi “moj” B center.

V 15 letih se mi je na Pilates vadbi pridružilo skoraj 2000 pilates navdušencev in za mnoge izmed njih je bil PILATES prvi korak na poti samospoznavanja in samozavedanja. Kajti, ko se naučiš občutiti in slišati svoje telo, lahko tudi hitreje ugotoviš, kaj ti in kaj ne paše; kdaj se počutiš v telesu fajn in kdaj bi ga najraje zamenjal. Naučiš se čutiti SEBE. Mehkoba, gibkost a hkrati tudi moč telesa privede vse te kvalitete tudi v “naše glave” in v naša življenja. Kot mnogi, sem tudi sama, s pomočjo Pilatesa odkrivala nove delčke sebe. Vse, lepe a tudi manj lepe. Slednji so mi služili, da sem začela spreminjati stvari, jih nadgrajevati, vedno bolj v skladu z mojim biti. Da je iz skromnih začetkov počasi B center rasel in danes šteje že dva studija, v Izoli in Kopru.

Izmed vseh pilates navdušencev je bilo nekaj takih, ki so Pilates vadbo vzeli za “svojo” in brez nje ne želijo in ne znajo več živeti. Patricija Sosič, Andrejka Zemljak, Špela Kocjančič (Žužek), Martina Slana so danes del “moje” B center ekipe. Ekipe, ki je počasi, tekom let številčno rasla in danes šteje 8 oseb. Nekaj jih je takih, ki ustvarjajo z menoj od začetka. Nekaj jih je odšlo in nadomestili so jih novi člani ekipe. Bojana Žuraj je ekipo obogatila s svojim znanjem fizioterapevta, Miran Molk in Lana Lorenzetti v B center prinašata jogijsko filozofijo, Matija Marsič pa izkušnje kineziologa.

Na vsakega posebej in na vse skupaj sem ponosna. In zelo hvaležna. Tudi Eleni in Dušanu, ki sta pred kratkim krenila na svojo pot. Brez vseh, jaz in “moja” B center zgodba ne bi bila tako lepa in bogata.

Vsa leta se vsi B center inštruktorji redno izobražujemo iz področja telesnih vadb, postajamo vedno večji strokovnjaki zase in za vse vadeče, ki se srečujejo s težavami v križu in vzdolž celote hrbtenice, vratu, v ramenih..

Še posebej to poletje smo B center- ovci zelo pridni. Kot bi začeli na novo. Še bolj povezani med seboj, še bolj ustvarjalni, še bolj željni novega znanja in izkušenj, ki jih želimo deliti med vse vas.

Zato smo prevetrili in nadgradili vse obstoječe vadbene programe pilatesa, joge in zdrave hrbtenice, na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj in predlogov ter dragocenih mnenj naših rednih “strank”.

Dopolnili in dokončno zgradili smo CGP; celostno grafično podobo.

V zadnjih mesecih se intenzivno izobražujemo iz sodobnega marketinga, zato, da nas boste še lažje našli, ko boste potrebovali strokovne nasvete in strokovno vodeno vadbo za zdravo hrbtenico.

Kajti življenje z bolečinami je neprijetno, oteženo in manj učinkovito. S pomočjo B center pilates programov, joge in vadbe za zdravo hrbtenico pa lahko le-te omilite, odpravite in odplešete lahkotno v svoja življenja. Kajti življenje je lepo, če je v njem prostora za svobodo gibanja. Svobodo telesa, našega uma, nas samih v celoti.

Vabljeni, da nas obiščete, občutite prijetnost naših prostorov, spoznate znanja in rešitve za vaše “življenje brez bolečin”. Za nas niste le številka, vsakemu posebej se posvetimo, prisluhnemo vašim težavam in s pomočjo dolgoletnih izkušenj in bogatega znanja, najdemo ustrezen vadbeni program v skupini ali individualno, ki vas bo ponovno pripeljal v kvalitetnejše, veselo in zabavno življenje. Kajti življenje je res lepo. Če se zanj odločiš, potrudiš in nekaj konkretnega storiš. B center ekipa vam lahko pri tem pomaga. Veselimo se srečanja z Vami.

Podrobnosti glede vadbenih programov, inštruktorjev in pričetka nove vadbene sezone lahko berete v blogih, ki bodo kmalu sledili 😉

Barbara in vaša B center ekipa.

No Comments

Post A Comment