Februar v B centru: Mesec pretočnosti in prehoda

Februar v B centru: Mesec pretočnosti in prehoda

Februar je mesec, ki zaznamuje prehod med zimo in pomladjo in narava se počasi prebuja iz zimskega spanca. V B Centru prostoru, kjer negujemo telesno, umsko in duhovno zdravje, ta mesec posvečamo temi pretočnosti.

Pretočnost ni le metafora za telesno gibljivost, ampak tudi za umsko in duhovno prožnost. V B Centru verjamemo, da je ključ do harmoničnega življenja v zmožnosti, da energija nemoteno teče skozi vse aspekte našega življenja.

Februar, povezan z elementom vode po tradicionalni kitajski medicini, simbolizira obdobje, ko je treba posebno pozornost posvetiti ledvicam, ki so sedež naše vitalne energije (qi). V tem času je pomembno, da se izogibamo mrazu in negujemo svoje telo s toplimi obroki ter dovolj počitka.

Ajurveda, starodavna indijska modrost, pa poudarja pomen prilagajanja naših vsakodnevnih rutin in prehrane v skladu s sezonskimi spremembami. V tem mesecu to pomeni uživanje tople, lahko prebavljive hrane in vzpostavitev rednih dnevnih rutin, ki podpirajo telesno in duševno pretočnost.

Februar je hkrati odličen mesec, v katerem lahko telo dobro pripravimo za pomlad. Ker po pustu (letos je to 13. februar), sledi post, smo se v Bcentru odločili, da izvedemo 40 dnevni post brez (rafiniranega) sladkorja.

Pridružite se našemu brezplačnemu izzivu, ki smo ga poimenovali “Sladke brez Cukra” kjer se bomo spodbujali, se navdihovali, delili ideje in nasvete in skupaj tudi v praksi raziskali pozitivne učinek zmanjšanja sladkorja na naše telo, misli in duha.

Prisrčno vabljeni <3 [contact-form-7 id="152" title="Kontakt"]

No Comments

Post A Comment