Kako izbrati vadbo zase?

Kako izbrati vadbo zase?

Kako izbrati vadbo zase?

September se še ni prav začel, pa smo že z vseh strani zasuti z oglasi za vadbe, ki nas vabijo in obljubljajo preobrazbe telesa, boljše počutje, fit postave … in sploh in oh.

Toda, kako ob vsej tej gori ponudb izbrati vadbo zase, vadbo, ki je prava zame, se večina od nas vselej sprašuje, kajti če izberemo eno, na drugo ne moremo, pa mogoče je ravno tista za nas. Pri vsej poplavi informacij o različnih vadbah, mnenjih prijateljev in predvsem ljudi na socialnih omrežjih, ki jih večine sploh ne poznamo, nam resnično grozi, da se bomo utopili.

In kaj nazadnje običajno naredimo? Največkrat gremo s prijateljico na »njeno« vadbo, ki tako postane tudi naša, čeprav nam morda sploh ni pisana na kožo. Toda bolje to, kakor nič, se venomer tolažimo, če ne drugo se vsaj malo razgibamo in se družimo. Ali je to v redu za nas? Za vas? Vam ustreza? Če je vaš odgovor da, potem je vse »ok«.

Če pa cincate in oklevate, potem vam toplo priporočam, da si vzamete trenutek tišine, umirite misli in si postavite vprašanje: Zakaj bi sploh šla na vadbo? Ko si odkrito odgovorite, pa si izberite vadbo, ki zanima izključno vas. A nikar na prvo žogo. Večina studiev ima dneve odprtih vrat. Poskusite različne vadbe, na lastni koži preizkusite, kaj je za vas in kaj ni, ob tem pa vam lahko tam strokovno usposobljeno osebje odgovori na vsa vaša vprašanja in vam tudi priporoča, katera vadba bi bila za vas najprimernejša. Predvsem pa pojdite sami, brez prijateljic, kajti mogoče se njihove potrebe razlikujejo od vaših. Nemalokrat se zgodi, da potem sprejmemo kompromise glede vadb, in to le zato, da imamo družbo.

Pojdite sami, prisluhnite sebi. Vem, da to ni vselej lahko, a vzemite to kot izziv. Spoznali boste nove ljudi, nove vrste vadb in verjemite mi, da ko se boste nazadnje odločili in redno hodili na izbrano vadbo, vas bo prevevalo notranje veselje, kajti odločili ste se zase.

Pri vsej poplavi različnih vadb, so tudi poplave različnih cen. Če vam vadba prinaša tudi finančni zalogaj, dobro premislite, kajti »najcenejše« ni vedno »najcenejše«. Vlagate namreč vase in v svojo prihodnost. V večini studiev so danes mogoča plačila na obroke, razmislite o nakupu sezonskih ali letnih kart, katere so večinoma (preračunane na mesec) cenejše od mesečnih. Pozanimajte se, vprašajte, večina studiev vam bo šla na roko.

Podajte se na dneve odprtih vrat, tudi v naš B center, poskusite različne vadbe in predvsem uživajte!

Srečno,
Patricija Sosič Kobal
ki, se ji pridružuje tudi ostala B center ekipa


VEČ O DNEVU ODPRTIH VRAT >>

No Comments

Post A Comment