Ko iz bolečine zraste nova ljubezen

Ko iz bolečine zraste nova ljubezen

Nedavnega jutra sem doživela zavrnitev; vsaj mislila sem, da je tako. Moje telo se je zvijalo od bolečin, čutila sem žalost do zadnje celice svojega telesa. Jokala sem, kot že dolgo ne, iz duše.

Zelo kmalu po začetnem izbruhu sem začutila močan impulz svojega telesa. “Vstani, odpelji se, zapleši,” mi je sporočalo. Če bi sosedi videli ali slišali, kdaj sem se odpeljala proti svojemu “svetišču”, B centru, bi zagotovo rekli, da se mi je utrgalo. Kajti bila je še noč, še uro pred vzhodom.

Nič nisem razmišljala, dovolila sem, da me telo vodi. Odklenila vrata svojega zavetišča, prižgala svečke in dišečo palčko. V trenutku sem vedela, kateri “komad” me kliče.

In začela. Plesati, prepuščati se glasbi, bolečini in ljubezni, ki so bruhale iz mene. Vsako naslednjo sekundo je moje telo postajalo  vse bolj mehko, voljno … in ponovno živo. Sprala sem bolečino, sprostila vse napetosti, ki so se nakopičile v mojem srcu in zameglile moj um. Osvobodila sem se. Ponovno zaživela v  svoji harmoniji. Oprostila osebi, za katero sem mislila, da me je prizadela. Kakšen butec je ta naš napihnjeni um!

Zaradi te bolečine sem odprla nov, prelep predalček sebe. Predal strasti, ki jo v sebi nosim že od rojstva. Poskušala sem ga že več krat zapreti, saj so bile druge stvari pomembnejše.  Biti popolna mama, imeti kristalno čisto stanovanje, narediti uslugo kolegici ter še 100 podobnih “neumnosti”. Povrhu vsega pa mi je moj ego sporočal, da tega ne zmorem, saj se še nikoli nisem učila plesa, nobenega plesnega potrdila nimam!

Velika laž. Sami sebi.

Hvala bolečina, da je končno zaradi tebe iz mojega bistva privrel na dan eden mojih pristnih delov. Ples, svobodno gibanje – to me oživlja. To me vedno bolj približuje  svoji resnici.

Zato nagovarjam tudi tebe.

Ko ti je kdaj v življenju najbolj hudo, bodi potrpežljiv/-a do sebe.  Za trenutek počakaj. Prisluhni telesu, njegovemu pozivu. Morda te bo roka poklicala, da kaj narišeš, glas, da zapoješ, telo da zaplešeš. Da v svoje življenje prineseš svobodo gibanja telesa in duha. Samo TI veš, kaj se skriva v tebi. Kaj čaka na ponovno rojstvo. Sledi svojemu notranjemu glasu.

Zagotovo odkriješ nov biser za ogrlico, ki jo s pomočjo vzponov in padcev v življenju snuješ kot okras okoli svojega vratu. Bisere nizaš, da bi te krasili, še bolj poudarili tvojo notranjo lepoto, posebej takrat, ko potrebuješ nekaj, da te “dvigne” v višave.

Lahko se obrneš tudi name in celotno ekipo B centra. Z našimi vadbenimi programi pilatesa, joge in vodene vadbe za zdravo hrbtenico lahko  okrepiš svoje mišice. Naučiš pa se tudi prisluhniti, kaj ti telo sporoča. Ne boš izvedel/-a takoj, morda bodo za to potrebna leta vztrajnosti. A zagotovo pride dan, ko bo notranji glas močnejši od tistega, ki bi bil “bolj primeren”. Zagotovo pride dan, ko bosta ljubezen in strast nadomestila, zamenjala balast, ki  ga ne potrebuješ več.

Sama sem hvaležna sem za to novo darilo. In hvala tudi tebi, ki naj bi me prizadela. Pokazala si mi pot v  moje lepe globine.

Barbara

Avtor slike: moj danes odrasel sin, ko je v prvem razredu narisal svojo mamo 😉

No Comments

Post A Comment