Mesec pomladi in prebujanja v B centru

Mesec pomladi in prebujanja v B centru

Pomlad je skoraj že tu in nam prinaša obljubo novega začetka. Daljši in toplejši dnevi nas vabijo v različne aktivnosti in dejavnosti: najsi bo to pomladansko čiščenje, urejanje gredic ali pohajkovanje po naravi.

V B Centru sledimo ritmom narave in združujemo modrosti tradicionalnih znanj, ki nam za mesec marec svetujejo sledeče:

1. Marec označuje čas, ko po ajurvedi prehajamo iz hladne zime v toplejše obdobje, kar je izvrstno podpreti z lahkotno prehrano in povečano telesno aktivnostjo, kar podpira naravno prečiščevanje telesa.

V skladu s tradicionalno kitajsko medicino marec pripada elementu lesa, kar pomeni, da je to idealen čas za spodbujanje rasti in razvoja. Naše vadbe bodo prilagojene za spodbujanje energije Qi in podporo jeter ter žolčnika, ki v tem času potrebujeta dodatno nego.

Marčevski čas po antropozofiji simbolizira prebujanje Zemlje. Idealen čas za nove začetke in poglobitev svojega duhovnega razumevanja ter povezanosti z naravnim svetom.

Beseda meseca: Ozaveščanje
Marčevski mesec je v B centru posvečen ozaveščanju. Ta mesec vas vabimo, da postanete bolj prisotni in se zavedate svojih notranjih stanj ter kako vaše odločitve vplivajo na vaše počutje in zdravje. Idealno je, da si vsak dan vzamemo nekaj trenutkov tišine in meditacije.

Marec v B centru:

Naše vadbe bodo ta mesec odsevale dinamičnost pomladi, saj bomo vadbo prilagodili naravnim ritmom, ki nas bo celostno podprla pri prehodu v toplejši letni čas.

Poleg tega smo ponosni, da nas je že 50 vadečih pridružilo v izzivu “Sladke Brez Cukra”, ki je usmerjen v boljše počutje in zdravje. Če si tudi vi želite sodelovati v tem izzivu, v lastnem tempu in ritmu, se oglasite na info@bcenter.si in vam bomo poslali gradivo.

Marčevske dni bomo obeležili tudi z dogodki, ki častijo žensko energijo na Dan žena, ter s posebnimi rituali in vajami ob Veliki noči, ki odsevajo čas obnove in upanja.

V B centru smo zavezani celostnemu počutju in marčevski programi so zasnovani z mislijo na dobro počutje in vitalnost, ki je podprta z naravnimi ritmi.

Naj bo vaš marec poln prebujanja, rasti in ozaveščanja.

Barbara in ekipa B centra

No Comments

Post A Comment