Nočni radijski klepet o moji (B center) poti

Nočni radijski klepet o moji (B center) poti

Pred dvema tednoma sem prejela prijazno povabilo novinarke Barbare Kampos De Stefani, da bi gostovala na oddaji Nočni obisk.?

Eno mojih prvih vprašanje je bilo: “Nočno, kako to misliš? Ob 18h, 19h ali ??” ?

Njen odgovor pa: “Nočno, med 24 in 1 uro zjutraj”.. Waw.. to pa bo zame izziv..?

Razmišljala sem, kdaj sem bila zadnjič budna ob teh urah… Kako bom zdržala in še kaj “pametnega povedala” ob tej uri, ko običajno že trdno spim, saj vstajam okrog 5 vsako jutro.. “Zakaj pa ne,” sem si rekla. Poskusim nekaj novega.. Pa da vidimo 😉

Petek, na dan interviuja, je moj dan potekal kot običajno; jutranji ritual kmalu po 5h ?‍♀️, zajtrk ?, kavica v prijetni družbi, službene obveznosti v dopoldanskem delu dneva, kuhanje in srečanje s celo družino za pozno kosilo. ?

V popoldanskem času zadnja vadbena ura – čarobni petek – ritual hvaležnosti. ?

Domov sem se vrnila po 19h in se spraševala; kaj pa sedaj? ? Do polnoči je še cela večnost.. Filmi? Glasba? Kaj naj počenem še vse te ure?

Nazadnje sem se odločila, da bo najbolje, da se odpravim v posteljo in poskušam kako urico prespat. In sem, dobri dve uri pred oddajo. ?

Zbudila sem se spočita, regenerirana, kot bi se začel nov dan. Skuhala sem si kavico ☕ in odpravila proti Kopru. Imela sem še nekaj časa in si v miru privoščila obvoz po Kopru, da vidim, kako se odvija življenje ob teh urah.

Presenečeno sem ugotavljala, kako je mesto še polno življenja, občudovala vrvež avtomobilov v Luki, skratka… lepo mi je bilo.. ?

Ob prihodu na Radio Koper, me je že čakal prijazen vratar in novinarka, dolgoletna znanka iz paralelke. Nisva se prav podrobno poznali.. a najino srečanje po dolgih letih je bilo, kot bi se družile vsak dan. Prijetno, nasmejano in sproščeno. ?

Med srkanjem čaja pred oddajo sva si na hitro izmenjali nekaj informacij o najinih življenjih in z veseljem ugotavljali, koliko bolj sva si blizu danes, kot takrat na pragu pubertete.

Verjetno bi še dolgo po “babje” kramljali, če se ne bi urni kazalec tako hitro pomaknil k polnoči. Po glasbenem uvodu se je začela oddaja, najin “uradni” pogovor, ki sem ga sama doživljala kot sproščen klepet med starima znankama. ?‍♀️?‍♀️

Tudi iz te, zame nove izkušnje sem spoznala, kako lepo je včasih preprosto “skočiti” in se prepusti nečemu novemu, nenačrtovanemu. ?‍♀️

Kako veliko lahko prejmeš, ko nič ne pričakuješ, samo greš in sprejmeš povabilo… Kako lepo je deliti med seboj svoje radosti, veselja, strast in ljubezen..?‍♀️

Kdaj si ti poskusil ali poskusila kaj novega? ?

Če si želiš prisluhniti najinem pogovoru, lahko klikneš na tole povezavo https://4d.rtvslo.si/arhiv/nocni-obisk/174642386

ps: od 5. min dalje

No Comments

Post A Comment