Pilates vadba za nosečnice

Pilates vadba za nosečnice

V kolikor si tudi ti zagledala dve črtici na nosečniškem testu, je Pilates vadba za nosečnice prava vadba zate.

Čaka te ena najlepših izkušenj v tvojem življenju; občutiti v sebi, življenje, ki se razvija.

Tvoje telo se spreminja iz dneva v dan in vedno pogosteje občutiš bolečine v križu, utrujenost, upehanost? Tudi spanec postaja bolj rahel? Da, draga bodoča mamica, to je že priprava na največjo življenjsko izkušnjo: postati mama :).

Vendar lahko s prilagojenimi krepilnimi vajami za hrbet, mišice medeničnega dna, globoke trebušne mišice, prsi, noge, zadnjico in ustreznimi razteznimi vajami ter vajami za sprostitev vse te “težave” omiliš. Kje?

Vabljena v družbo B center.

Naši inštruktorici Špela, Barbara imata bogate (tudi nosečniške) izkušnje, bosta poskrbeli zate in za tvoj trebušček.

Pilates za nosečnice je popolnoma tebi prilagojen program, s katerim lahko vsestransko vplivaš na svoje dobro počutje v nosečnosti. Nosečnost, poleg hormonskih, prinaša tudi telesne spremembe zaradi spremenjenega težišča telesa, kar lahko opaziš pri spremenjeni telesni drži. S prilagojenimi krepilnimi in razteznimi vajami odpraviš “nosečniške tegobe” ter se okrepiš za poporodno obdobje. Pilates vadba je primerna zate od 12. tedna nosečnosti pa vse do poroda. Ustrezala ti bo, tudi če si bila že prej aktivna ali če se z vadbo srečuješ prvič.

Začenja se nova sezona vadb

Teden odprtih vrat: 9.9. – 13.9.

16.9. se začne 1. redni semester vadb.

Mnenja

Preveri, kako smo pomagali preteklim udeležencem tega programa

Potek

Kako poteka program vadbe pilatesa za nosečnice
qode-np-item
1

INDIVIDUALNI RAZGOVOR IN SVETOVANJE

qode-np-item
2

IZBIRA PROGRAMA: vadbo za nosečnice dopoldan, vadbo za nosečnice popoldan

qode-np-item
3

POTEK VADBE: vadba v skupini, individualni program, navodila za vadbo doma

Vaditelji vadbe pilates

Naši vaditelji, ki vas bodo spremljali ob vadbi pilates.
Barbara Grzetič

Barbara Grzetič

Inštruktorica, vodja centra
Barbara Grzetič
Inštruktor pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Pilates joga inštruktor, Inštruktor Aerial (letečih) vadb, voditelj Sproščanje & Raztezanje, Pilates PRE in POST natal, body tehnike, vaditelj rekreacije za ženske, skupinske vadbe, učiteljica joge
Barbara Grzetič, rojena 18. 2. 1971, Izolanka, mama dveh najstnikov, diplomirana ekonomistka.

V svojem “novem življenju” pa še: pilates inštruktorica po sistemu PILATES COACH® , Pilates joga inštruktorica, Pilates vaditeljica Pre- in postnatal vadbe, Pilates flow vaditeljica, inštruktorica Jogalatesa in vadbe Pilates rekvizit, vaditeljica in inštruktorica Pilatesa pri Fitnes zvezi Slovenije, učiteljica joge, inštruktorica Aerial (letečih) vadb, vaditeljica rekreacije za ženske, skupinske vadbe, vaditeljica vadbe Sproščanje & Raztezanje, body tehnike, shiatsu maserka … – predvsem pa ženska, ki si želim zaživeti življenje v polnosti in ga pisati po svoji meri.

 

Moja zgodba

Svojo profesionalno pot sem začela takoj po zaključku srednje ekonomske šole, fakultetno izobrazbo pa sem si pridobila z izrednim študijem.

Po dobrem desetletju zaposlitve na področju ekonomije, ugotovim, da mi v poslovnem smislu nekaj manjka. To pomanjkanje še bolj občutim po obeh porodih in po hudi bolezni, s katero sem bila takrat soočena.

Takrat, leta 2003, prvič v življenju zaslišim močan notranji glas, ki me povabi v novo poslovno smer, veliko bolj primerno zame. Odločim se uresničiti svoje otroške želje: postati učiteljica, pri tem ohranjati svojo svobodo in oživeti ustvarjalnost, ki vre iz mene.

Odločila sem se, da se odpovem varnemu zavetju tedanje službe in začnem znova, od začetka. Ob vsesplošnem začudenju, tudi obsodbah, postanem  redna gostja različnih izobraževanj in strokovnih izpopolnjevanj Fakultete za šport, Društva fizioterapevtov, kranjske Agencije Aerofit, zagrebškega Body centra in številnih  drugih delavnic na področju zdravja in telesnih vadb.

Začnem počasi, skromno in tiho, skoraj neopaženo v prostorih B centra Izola, kjer se še zmeraj, od oktobra do maja,  izvajajo različni vadbeni programi. Zadnja tri leta se v poletnem času  B center telovadnica spremeni v B center hostel; dejavnost, ki mi tudi prinaša ogromno veselja in zadovoljstva.

V začetnem letu delovanja  B centra sestavlja njegovo ponudbo Vadba za zdravo hrbtenico, pod mojim vodstvom, aerobika z Urško Vinčec in Andrejo Zemljak ter joga z Dušanom Kitičem.

Leta 2004 pripelje Katja Zupan, po mojem mnenju ena najboljših slovenskih strokovnjakinj na področju gibanja, v Slovenijo Pilates. Takrat se mi odpre nov svet, moj svet, moja strast. S pomočjo pilates tehnike odpravim svoje kronične težave z ledvenim delom hrbtenice (križem), naučim se opazovati svoje telo, ga globoko občutiti, se z njim resnično in iskreno pogovarjati. To so  moji prvi koraki na poti nazaj k sebi.

Po zaključenem obširnem izobraževanju iz osnov Pilatesa ga kot prva na Primorskem dodam v B center  ponudbo. n Od tedaj je v B centru  različne oblike pilates vadbe navdušeno sprejelo več kot 2000 udeleženk in udeležencevike.

Kmalu se mi iz njihovih vrst pridruži prva pilates inštruktorica, Patricija Sosič Kobal, kasneje pa še Andrejka Zemljak in Špela Žužek. Vse se redno izobražujemo in sledimo pilates novostim, se med seboj podpiramo in ustvarjamo dovršene pilates programe.

Pilates izobraževanje se nikakor še ni zaključilo; komaj čakam, da se udeležim izpopolnjevanja pri Gloriji Gasperi, pri kateri bom zagotovo odkrila enkratnost in učinkovitost vadbe na pilates rekvizitih. Z veseljem se udeležujem tudi vseh izobraževanj Žige Toliča, ki svoje življenje posveča Pilatesu in Feldencraisu.

Leta 2010 želim iti še globlje, poleg telesa spoznati in začutiti svojo dušo. Zato se vpišem na 300-urno izobraževanje  pri izvrstni joga učiteljici Sneži Vidovič iz studia Sadhana.  Odkrijem nešteto svojih  notranjih kotičkov. Ne le lepih, tudi takih z neznosnimi bolečinami in bremeni. A ravno ti so tisti, s katerimi se vedno bolj spoznavam in vedno bolj jasno odkrivam, kaj je moja pot resnice. Na področju joge se mi nato pridruži Miran Molk, z letošnjo sezono pa prihaja še Lana Lorenzetti, ki bo prevzela “moje ure” joge.

Ekipi B centra se leta 2014 pridruži tudi fizioterapevtka Bojan Žuraj, v letošnji sezoni pa še kineziolog Matija Marsič. V njuni domeni so “splošni” programi za zdravo hrbtenico in dragoceno strokovno znanje za ostale programe ter vse nas.

Nekateri inštruktorji so našo ekipo bogatili  krajši čas; hvala Elena in Dušan za vajin prispevek.

Lani, leta 2017, se mi je uresničila nova želja; razširiti B center program vodenih vadb tudi v Koper. prostori so prelepi, naklonjen odziv vseh vadečih pa mi potrjuje, da sem tudi tokrat ravnala prav, ko sem sledila svoji intuiciji in notranjemu glasu.

Poleg skupinskih vadb v Bcentrovo ponudbo vsa leta vključujem ostale programe, ki bogatijo moje življenje, me krepijo in včasih zdravijo; pohode, plesne delavnice, gong kopeli, predavanja iz osebne rasti, različne likovne in druge ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, vrsto delavnic s področja zdrave prehrane itd. Želim deliti vse, kar je meni pomagalo k srečnejšem življenju;  čutim, da je to moje “poslanstvo”.

Skoraj vsako leto skreiram tudi B center oblačila, v katerih postane vadba še bolj udobna in  všečna. Nova kolekcija oblačil 2018/19 je že pripravljena ;).

Letos, 23. 9. 2018, praznuje B center 15. obletnico. Če se ozrem nazaj, priznam, da je bila ta pot polna izzivov, tudi tako težkih, da sem včasih skoraj obupala. Vendar moj notranji glas ni nikoli odnehal. Vedno, ko sem ga hotela utišati, mi je življenje poslalo sporočilo, da tega ne smem storiti. Da je vse to pot, namen mojega bivanja. In danes lahko potrdim, da sem srečna in ponosna, da hodim naprej. Da pred seboj vidim jasno vizijo, kaj vse še želim raziskati, deliti naprej: vadbo na pilates rekvizitih, klinično somatiko, ples, nove jogijske tehnike …

V letošnjem letu bom svoje notranje globine raziskovala s pomočjo Šole poslušanja Biser pod vodstvom Alenke Rebula in Josipe Prebeg. Alenkine modrosti in Josipina Danza sensibile – čuteči ples, sta “tehniki”, kjer orjem še po tistem delu sebe, ki je še neodkrit, zaspan in kliče po življenju.

Svoje strokovne izkušnje in znanje  bom jeseni  dopolnila z izobraževanju iz Klinične somatike – AEQ metode, pod vodstvom Aleša Ernsta. Tehnika me je že lania očarala, saj sem si z njeno pomočjo učinkovito pomagala pri občasnih  bolečinah v križu. V zadnjih mesecih pa sem z njo pomagala tudi vsem udeležencem individualne vadbe 1/1.  Vsi so na vadbo prispeli z bolečinami, nekatereso bile  celo neznosnih razsežnosti. Po dobrem mesecu individualno vodenega programa so v življenje poleteli brez bolečinin odkrili svobodo gibanja. Komaj čakam, da odkrijem nove podrobnosti te enkratne  tehnike.

Spomladi načrtujem Pilates izobraževanje z Glorijo Gasperi in si želim, da B center ne bi bil “le” 1. pilates center na Obali, ampak da postane tudi 1. pilates center na Obali (v Sloveniji) z najbolj dovršeno pilates ponudbo. Prepričana sem, da bom ob podpori in vedoželjnosti celotne B center ekipe to tudi uspela doseči.

In moj moto?

Poezija Toneta Pavčka:

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca..Spomladi do rožne cvetice,

poleti do zrele pšenice,

jeseni do polne police,

pozimi do snežne kraljice,

v knjigi do zadnje vrstice,

v življenju do prave resnice,

v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.

A če ne prideš ne prvič, ne drugič,

do krova in pravega kova

poskusi:

vnovič

in zopet

in znova.

Objem!

Barbara

Patricija Sosič Kobal

Patricija Sosič Kobal

Inštruktorica
Patricija Sosič Kobal
Inštruktorica pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Jogalates – Pilates joga inštruktorica, vaditeljica Sproščanje & Raztezanje.
Rojena sem 1970, inštruktorica pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Jogalates – Pilates joga inštruktorica, vaditeljica Sproščanje & Raztezanje.
Sem vsestranska umetnica, plesalka, plesna vaditeljica, pesnica. Povezujem se z drugimi ustvarjalci s katerimi delam multimedialne projekte ter sodelujem na priložnostnih prireditvah in srečanjih.
S plesom se ukvarjam od svojega petega leta. Kot plesalka, vaditeljica plesa in koreografinja sem bila dolgoletna članica Plesnega studia Lai (Sodelovala sem v vseh plesnih predstavah Plesnega studia LAI (od 1983-2001) kot članica ansambla in solistka, na letnih predstavitvah delavnic LAI, republiških ( nekdanja SFRJ ) in državnih srečanjih, plesnih festivalih doma in v tujini, raznih priložnostnih srečanjih, dobrodelnih predstavitvah, v gledaliških predstavah, multimedialnih projektih, video projekcijah…Za svoje delo sem prejela nagrajedo kot plesalka ter kot koreografinja). Sem soustanoviteljica KUD-a Erato. Plesno znanje sem pridobivala v Plesnem studiu Lai ter na seminarjih s številnimi priznanimi domačimi in tujimi pedagogi v sodobnih plesnih tehnikah, klasičnem baletu, Horton in jazz tehniki ter fizičnemu teatru. Kot plesalka in umetnica sem sodelovala z Liljano Šantić Ujčič, Alenko Zupan, Mojco Maljevac, Jasno Knez, Gledališčem Koper in ostalimi priznanimi umetniki.
Kot pesnica sem sodelovala pri revijah Fontana, Primorska srečanja, z RTV Slovenija – program Literarni nokturno, Predvečeri Vilenice. Izdala sem pesniško zbirko na Sipinah časa.
Špela Kocjančič

Špela Kocjančič

Vaditeljica pilatesa
Špela Kocjančič
Vaditeljica pilatesa po sistemu PILATES COACH, vaditeljica Pilates Flow
Rojena sem v Kopru, 8. novembra 1984. Po duši sem optimistična, vesela in nasmejana. Že od malih nog sem se ukvarjala s sodobnim plesom in tako sem plesno znanje 18 let pridobivala v Plesnem studiu LAI v Izoli. Sodelovala sem v različnih plesnih predstavah, na letnih predstavitvah, produkcijah itd. Prav tako sem se udeleževala različnih seminarjev klasičnega baleta, Hortona, Barre a Terre-ja. Leta 2009 sem se začela ukvarjati tudi s standardnimi plesi – plesi v paru. S pilatesom sem se prvič srečala v času študija v Ljubljani, nad katerim sem bila navdušena in ga tako vnesla tudi v ples. Dolgoletne plesne izkušnje mi zelo pomagajo pri pilatesu ter poučevanju le-tega, kateremu zadnja leta namenjam več svojega časa. Tako sem do sedaj opravila tečaj za vaditelja pilatesa po sistemu PILATES COACH ter tečaj za vaditelja Pilates Flow.

Cenik

Izbirate lahko med različnimi paketi vadbe.
Semestrska karta
Zaradi nepredvidljivega poteka nosečnosti teh kart ne nudimo.
$
Sezonska karta
Zaradi nepredvidljivega poteka nosečnosti teh kart ne nudimo.
$
Mesečna karta
2x na teden
$48€

Na mesečne karte velja 10% popusta za brezposelne, upokojence in študente. Na semestrske in sezonske karte ne velja popust, saj je cena že znižana. Če ste se znašli v finančnih težavah, pa bi vseeno radi vadili, nas kontaktirajte in se bomo dogovorili za popust.

Urnik vadbe Izola

Urnik vadbe pilates za Bcenter Izola.

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Urnik vadbe Koper

Urnik vadbe pilates za Bcenter Koper.

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Petek

Prijavi se

Pošlji nam svoje podatke, katero vadbo in kdaj bi jo želel/a obiskovati