Vodič do dobrega počutja : Odkrijte poletje vitalnosti

Vodič do dobrega počutja : Odkrijte poletje vitalnosti

Poletje je po ajurvedi čas pite doše, ki je povezana z ognjem in vodo. Pita je odgovorna za prebavo in presnovo, njena glavna kvaliteta pa je toplota. V poletnih mesecih se pita povečuje, kar lahko povzroči neravnovesje v telesu in umu. Da bi ohranili harmonijo in vitalnost, je pomembno, da se prilagodimo sezoni s pravimi praksami in navadami.

1. Dovolj tekočine:
Poleti je ključno, da ostanemo dobro hidrirani. Priporočamo pitje tekočin, ki hladijo – vendar pozor, naj bodo sobne temperature in nikakor ne preveč hladne, saj to slabi prebavni ognej. Priporočamo veliko vode, metine limonade in zeliščnih čajev, ki imajo značilnosti, da organizem hladijo. Izogibajte se sladkim in gaziranim pijačam, saj lahko povečajo telesno toploto.

2. Lahka prehrana:
Izogibajte se težki, mastni in začinjeni hrani. Namesto tega uživajte sveže sadje, zelenjavo, hladilne solate in lahke juhe. Koriander, meta in kumare so odlični za hlajenje telesa. Obroke skušajte uživati v rednem urniku, saj s tem krepite prebavo.

3. Hlajenje telesa:
Uporabljajte olja za masažo, kot je kokosovo olje, ki hladi telo. Redno izvajajte hladilne dihalne vaje, kot je hladilno dihanje.Priporoča se tudi uporaba večernega rituala, ko si s kokosovim oljem dobra zmasirate podplate in čelo.

4. Naša zaveznica – rutina:
Vzpostavite dnevno rutino, ki vključuje zgodnje vstajanje, lahkotno vadbo, zdravo prehrano, sproščanje napetosti in dovolj počitka. Redno izvajanje ajurvedskih praks bo pomagalo ohranjati ravnovesje telesa in duha, s tem pa krepimo vitalnost in dobro počutje.

5. Zaščita pred soncem:
Izogibajte se neposredni sončni svetlobi med 10. in 16. uro, ko je sonce najmočnejše. Nosite lahka, zračna oblačila, uporabljajte pokribala s širokimi šilti, nosite sončna očala in uporabljajte kakovostne in naravne kreme za sončenje.

To je le nekaj od ključnih napotkov, kako preživeti poletje, da vzpostavimo in nadgradimo vitalnost in dobro počutje. V našem novem online programu “Poletje Vitalnosti” bomo razložili vse rutine, odkrili skupaj starodavne ajurvedske nasvete in poskrbeli, da boste poletje užile v vsej svoji sladki polnosti.

Kaj je Poletje Vitalnosti?
Poletje Vitalnosti je celostni program, dostopen kjerkoli in kadarkoli (potrebujete samo telefon/tablico), zasnovan posebej za ženske, ki želijo preživeti poletje polne energije, radosti in igrivosti. Program vključuje:

  • Jutranje prebujanje: Začnite dan z nežno prakso prebujanja z elementi joge, ki bo vaše telo pripravila na aktivni dan.
  • Pilates in joga: Trikrat na teden bomo skupaj vadili pilates in jogo, ki krepita telo in duha ter sta primerna za vse ravni znanja.
  • Ajurvedski nasveti: Naučite se, kako poleti pravilno prehranjevati in hidrirati telo s pomočjo ajurvedskih nasvetov.
  • Večerno sproščanje: Vsak večer bomo zaključili z 10-minutnim sproščanjem, ki vam bo pomagalo umiriti um in se pripraviti na miren spanec.
  • Tedenska doživetja: Vsak teden vas čaka simpatična naloga, s katero boste okrepile čuječnost in si tako pričarale poletje polno lepih spominov in doživetij: zaposlile bomo naše čute, doživljale lepoto, aktivno prisluhnile naravi in sočloveku, izvajale dihalne vaje, ki nas bodo opolnomočale, ko se bomo počutile najbolj v primežu stresa, se naučile prizemljevanja,… so samo nekatere izmed idej.
  • Predavanja v živo: Ob četrtkih zvečer (na 14 dni) obravnavali pomembne teme, povezane s poletjem, našim počutjem in zdravjem. Poglobili se bomo v prehrano, nego, rituale, obravnavali pa bomo tudi tematike, ki so vezane na dopust (kako se popolnoma sprostiti na dopustu, kako se pravilno prirpaviti na dopust). Skupaj bomo soustvarjali vsebino, saj boste lahko povrašale vse, kar vas zanima in na predavanju se bomo potrudili najti odgovor.

 

Prednosti Programa

Program temelji na ajurvedski modrosti, podkrepljen z vadbenimi praksami pilatesa in joge je zaokrožena celota, s katero prižgemo svojo notranjo vitalnost.  8 tednov bomo preživele (virtualno) skupaj, družile se bomo v zaprti FB skupini in se na poti do naše vitalnosti spodujale, podirale in bodrile. Do programa lahko dostopate kjerkoli – kadarkoli (potrebujete telefon s povezavo).  Vadbe so posnete, tako da jih lahko izvajaš v svojem tempu, vsi posnetki pa so dostopni v času trajanja programa.

Ob prijavi dobite vse napotke in navodila z zemljevidom Poti do Vitalnosti, ki obsega navade, rutine in urnike, da bo enostavno slediti in spremljati.

Kako se Pridružiti?
Poletje Vitalnosti se začne 1. julija, prijavite pa se lahko že danes!

Več informacij:

https://www.bcenter.si/pilates/poletje-vitalnosti/

Ne zamudite priložnosti, da preživite poletje polno energije in vitalnosti.

Prijavite se zdaj na info@bcenter.si in začnite svojo poletno preobrazbo!

 

No Comments

Post A Comment