Po prvomajskih praznikih je poletje res že tik prav pred vrati!

Velika noč se je prevesila v Prvi maj in res so bile tukaj mini počitnice, kot nekakšna generalka pred pravim poletjem 🙂 Dnevi so že primerno dolgi, temperature se že gibljejo proti poletnim, morje še malo čaka :), ampak lepe dni vsi po malem izkoristimo za gibanje na prostem.

Kot pri nas opažamo že vrsto let, nas lepi dnevi zapeljejo 🙂 in večkrat pretiravamo v aktivnostih. Tako je, prav ste prebrali. Problematično je kar naenkrat preveč, saj bi radi nadoknadili mogoče malo manj intenzivno dejavnost čez zimsko-spomladanske mesece. Telo pa nam sporoča na različne (bolj ali manj neprijetne) načine in nas opominja, da moramo začeti na začetku 🙂

Cilj je dobro počutje v lastni koži,  lahkotnost gibanja in izboljšanje mišičnega tonusa pred poletjem (tukaj imamo v mislih vse tiste čez zimo pridelane baročne okraske, ki jih poletna oblačila razkrijejo! 😉 ) Ni še prepozno, za navedene cilje smo se v B centru potrudili in pripravili poseben vadbeni program:

AERO PILATES

Nastal je na podlagi 15 letnih izkušenj B centra in povratnih informacij številnih strank, ki so se spopadale s podobnimi izzivi. Inštruktorji smo staknili glave skupaj in nastal je super  program, s katerim vplivamo na:

– spodbuditev srčno – žilnega sistema (kurimo kalorije),
– izboljšanje telesne vzdržljivosti,
– oblikovanje kritičnih točk telesa (trebuh, noge, zadnjica),
– zaradi vključenosti uporabe zgornjega dela telesa in rok se le – te lepo oblikujejo in postanejo bolj čvrste,
– celovita uporaba in aktivacija mišic telesa v vseh položajih, kar pripomore k še bolj učinkovitim rezultatom,
– izboljšanje ravnotežja, koordinacije in zavedanja telesa v prostoru,
– pridobitev na eleganci gibanja (še posebej pomembno za ženske),
– aktivacija mišic medeničnega dna in mišic jedra, saj se vadba izvaja v pilates tehniki, kar je še dodaten izziv,
– izboljšanje drže in učvrstitev mišic hrbtenice,
– pestrost in raznolikost vadbe,
– smiselne in logično sestavljene vaje, s tekočimi prehodi povezane v vadbeno celoto na najbolj učinkovit način (z vključitvijo čim več mišic).
Aero pilates je oblika vadbe, ki temelji na pilates tehniki z uporabo podpornega dihanja (dihanje “v rebra”), hkrati pa združuje vaje za moč in sestavljene gibalne strukture (tudi enostavnejše elemente iz aerobike) in klasične pilates vaje. Poteka v srednje intenzivnem območju ob glasbi na tak način, da se gibanja med seboj povezujejo. Vadba je zaradi svoje razgibanosti zabavna, nikoli dolgočasna, živahna in po njej smo prijetno prepoteni ?.

 

Pričakujemo vas torej vsak torek in četrtek ob 18.50 v B centru Koper

Začnemo v torek, 7. maja. Ste zraven?

Prijava: