Po prvomajskih praznikih je poletje res že tik prav pred vrati!

Velika noč se je prevesila v Prvi maj in res so bile tukaj mini počitnice, kot nekakšna generalka pred pravim poletjem 🙂 Dnevi so že primerno dolgi, temperature se že gibljejo proti poletnim, morje še malo čaka :), ampak lepe dni vsi po malem izkoristimo za gibanje na prostem.

Kot pri nas opažamo že vrsto let, nas lepi dnevi zapeljejo 🙂 in večkrat pretiravamo v aktivnostih. Tako je, prav ste prebrali. Problematično je kar naenkrat preveč, saj bi radi nadoknadili mogoče malo manj intenzivno dejavnost čez zimsko-spomladanske mesece. Telo pa nam sporoča na različne (bolj ali manj neprijetne) načine in nas opominja, da moramo začeti na začetku 🙂

Cilj je dobro počutje v lastni koži,  lahkotnost gibanja in izboljšanje mišičnega tonusa pred poletjem (tukaj imamo v mislih vse tiste čez zimo pridelane baročne okraske, ki jih poletna oblačila razkrijejo! 😉 ) Ni še prepozno, za navedene cilje smo se v B centru potrudili in pripravili poseben vadbeni program:

AERO PILATES

Nastal je na podlagi 15 letnih izkušenj B centra in povratnih informacij številnih strank, ki so se spopadale s podobnimi izzivi. Inštruktorji smo staknili glave skupaj in nastal je super  program, s katerim vplivamo na:

– spodbuditev srčno – žilnega sistema (kurimo kalorije),
– izboljšanje telesne vzdržljivosti,
– oblikovanje kritičnih točk telesa (trebuh, noge, zadnjica),
– zaradi vključenosti uporabe zgornjega dela telesa in rok se le – te lepo oblikujejo in postanejo bolj čvrste,
– celovita uporaba in aktivacija mišic telesa v vseh položajih, kar pripomore k še bolj učinkovitim rezultatom,
– izboljšanje ravnotežja, koordinacije in zavedanja telesa v prostoru,
– pridobitev na eleganci gibanja (še posebej pomembno za ženske),
– aktivacija mišic medeničnega dna in mišic jedra, saj se vadba izvaja v pilates tehniki, kar je še dodaten izziv,
– izboljšanje drže in učvrstitev mišic hrbtenice,
– pestrost in raznolikost vadbe,
– smiselne in logično sestavljene vaje, s tekočimi prehodi povezane v vadbeno celoto na najbolj učinkovit način (z vključitvijo čim več mišic).
Aero pilates je oblika vadbe, ki temelji na pilates tehniki z uporabo podpornega dihanja (dihanje “v rebra”), hkrati pa združuje vaje za moč in sestavljene gibalne strukture (tudi enostavnejše elemente iz aerobike) in klasične pilates vaje. Poteka v srednje intenzivnem območju ob glasbi na tak način, da se gibanja med seboj povezujejo. Vadba je zaradi svoje razgibanosti zabavna, nikoli dolgočasna, živahna in po njej smo prijetno prepoteni 😉.

 

Pričakujemo vas torej vsak torek in četrtek ob 18.50 v B centru Koper

Začnemo v torek, 7. maja. Ste zraven?

Prijava: