Program: Čarobni teden

Naj bo tvoj teden čaroben!

Novost Bcentra v letošnji sezoni je sestavljena iz dveh ritualov, ki se izvajata tedensko:

 

  • Jutranji ritual Čarobnosti in navdiha

 

Si želiš začeti teden z novo jutranjo rutino, ki te bo osvežila in napolnila z novim elanom?

Naša skupna prebujanja bodo potekala skladno z ritmi narave in s prvinami različnih vadbenih tehnik.

Cilj vadbe je celostna priprava na prihajajoči teden: prebudile bomo telo, osredotočile se v sebi in v svoje življenje priklicali vso čarobnost. Povezovalni člen bo naš dih. Primerno za jutranji čas, da zastaviš teden v nove smernice in si ustvariš teden po svoji meri. 

Izvajale bomo nežne jogijske asane, raztezne vaje, pranajame (dihalne tehnike), meditacijo. Vse primerno za prijetno jutranji čas. Namen vaj bo povezati se s svojim telesom, s svojimi občutki in s svojim dihom – povezati  s samim seboj. Vse z namenom, da v nov teden vstopimo prijetno umirjeni in polni pozitivne energije.

Pridruži se nam vsak ponedeljek ob 6.30 v B centru Koper, kjer bomo  prebudile telo in se celostno pripravile na prihajajoči teden.

Po vadbi prebujanja (traja 45′)  se lahko stuširaš in urediš za službo in si lahko privoščiš zajtrk, ki si ga prineseš s seboj.

 

  • Večerni ritual Hvaležnosti

 

Se želiš ob koncu tedna sprostiti, odložiti skrbi, utrujenost, ki se je nakopičila čez teden? Se tako pripraviti na lep konec tedna, ki ga načrtuješ v družbi svojih najdražjih?

Ob zaključku tedna bo naš fokus na sprostitvi in pripravi na vstop v vikend.

S pomočjo nežnih joga asan, večernih dihalnih tehnik ali joga nidre, bomo sprostili vsa odvečna telesna, psihična bremena in se tako pripravili na zaslužen vikend čas. S pomočjo rituala hvaležnosti boš zaključila teden in prerojena vstopila v vikend, saj boš s pomočjo vaj naredila prostor za vse čudovite dejavnosti, ki se jih veseliš, hkrati pa boš zaključila teden, da ne boš cel vikend premlevala službenih obveznosti. V vikend boš tako  vstopila z novim zagonom, pozitivno naravnanostjo in z navdušenjem.

Trajanje: 60′

Pridruži se nam na večernem ritualu – vsak petek, ob 17.30 uri.

Začenja se nova sezona vadb

 

Dan odprtih vrat – SOBOTA, 5.9.2020

Z novo vadbeno sezono začnemo v ponedeljek, 7.9. 2020 .Vabljeni, se vidimo!

Potek

Kako poteka program program Čarobni teden
qode-np-item
1

INDIVIDUALNI RAZGOVOR IN SVETOVANJE

qode-np-item
2

IZBIRA PROGRAMA: za začetnike ali srednji nivo

qode-np-item
3

POTEK VADBE: v skupni

Vaditeljica vadbe Čarobni teden

Vaditeljica, ki vas bo spremljala na vadbi Čarobni teden
Barbara Grzetič

Barbara Grzetič

Inštruktorica, vodja centra
Barbara Grzetič
Inštruktor pilatesa po sistemu PILATES COACH®, Pilates joga inštruktor, Inštruktor Aerial (letečih) vadb, voditelj Sproščanje & Raztezanje, Pilates PRE in POST natal, body tehnike, vaditelj rekreacije za ženske, skupinske vadbe, učiteljica joge
Barbara Grzetič, rojena 18. 2. 1971, Izolanka, mama dveh najstnikov, diplomirana ekonomistka.

V svojem “novem življenju” pa še: pilates inštruktorica po sistemu PILATES COACH® , Pilates joga inštruktorica, Pilates vaditeljica Pre- in postnatal vadbe, Pilates flow vaditeljica, inštruktorica Jogalatesa in vadbe Pilates rekvizit, vaditeljica in inštruktorica Pilatesa pri Fitnes zvezi Slovenije, učiteljica joge, inštruktorica Aerial (letečih) vadb, vaditeljica rekreacije za ženske, skupinske vadbe, vaditeljica vadbe Sproščanje & Raztezanje, body tehnike, shiatsu maserka … – predvsem pa ženska, ki si želim zaživeti življenje v polnosti in ga pisati po svoji meri.

 

Moja zgodba

Svojo profesionalno pot sem začela takoj po zaključku srednje ekonomske šole, fakultetno izobrazbo pa sem si pridobila z izrednim študijem.

Po dobrem desetletju zaposlitve na področju ekonomije, ugotovim, da mi v poslovnem smislu nekaj manjka. To pomanjkanje še bolj občutim po obeh porodih in po hudi bolezni, s katero sem bila takrat soočena.

Takrat, leta 2003, prvič v življenju zaslišim močan notranji glas, ki me povabi v novo poslovno smer, veliko bolj primerno zame. Odločim se uresničiti svoje otroške želje: postati učiteljica, pri tem ohranjati svojo svobodo in oživeti ustvarjalnost, ki vre iz mene.

Odločila sem se, da se odpovem varnemu zavetju tedanje službe in začnem znova, od začetka. Ob vsesplošnem začudenju, tudi obsodbah, postanem  redna gostja različnih izobraževanj in strokovnih izpopolnjevanj Fakultete za šport, Društva fizioterapevtov, kranjske Agencije Aerofit, zagrebškega Body centra in številnih  drugih delavnic na področju zdravja in telesnih vadb.

Začnem počasi, skromno in tiho, skoraj neopaženo v prostorih B centra Izola, kjer se še zmeraj, od oktobra do maja,  izvajajo različni vadbeni programi. Zadnja tri leta se v poletnem času  B center telovadnica spremeni v B center hostel; dejavnost, ki mi tudi prinaša ogromno veselja in zadovoljstva.

V začetnem letu delovanja  B centra sestavlja njegovo ponudbo Vadba za zdravo hrbtenico, pod mojim vodstvom, aerobika z Urško Vinčec in Andrejo Zemljak ter joga z Dušanom Kitičem.

Leta 2004 pripelje Katja Zupan, po mojem mnenju ena najboljših slovenskih strokovnjakinj na področju gibanja, v Slovenijo Pilates. Takrat se mi odpre nov svet, moj svet, moja strast. S pomočjo pilates tehnike odpravim svoje kronične težave z ledvenim delom hrbtenice (križem), naučim se opazovati svoje telo, ga globoko občutiti, se z njim resnično in iskreno pogovarjati. To so  moji prvi koraki na poti nazaj k sebi.

Po zaključenem obširnem izobraževanju iz osnov Pilatesa ga kot prva na Primorskem dodam v B center  ponudbo. n Od tedaj je v B centru  različne oblike pilates vadbe navdušeno sprejelo več kot 2000 udeleženk in udeležencevike.

Kmalu se mi iz njihovih vrst pridruži prva pilates inštruktorica, Patricija Sosič Kobal, kasneje pa še Andrejka Zemljak in Špela Žužek. Vse se redno izobražujemo in sledimo pilates novostim, se med seboj podpiramo in ustvarjamo dovršene pilates programe.

Pilates izobraževanje se nikakor še ni zaključilo; komaj čakam, da se udeležim izpopolnjevanja pri Gloriji Gasperi, pri kateri bom zagotovo odkrila enkratnost in učinkovitost vadbe na pilates rekvizitih. Z veseljem se udeležujem tudi vseh izobraževanj Žige Toliča, ki svoje življenje posveča Pilatesu in Feldencraisu.

Leta 2010 želim iti še globlje, poleg telesa spoznati in začutiti svojo dušo. Zato se vpišem na 300-urno izobraževanje  pri izvrstni joga učiteljici Sneži Vidovič iz studia Sadhana.  Odkrijem nešteto svojih  notranjih kotičkov. Ne le lepih, tudi takih z neznosnimi bolečinami in bremeni. A ravno ti so tisti, s katerimi se vedno bolj spoznavam in vedno bolj jasno odkrivam, kaj je moja pot resnice. Na področju joge se mi nato pridruži Miran Molk, z letošnjo sezono pa prihaja še Lana Lorenzetti, ki bo prevzela “moje ure” joge.

Ekipi B centra se leta 2014 pridruži tudi fizioterapevtka Bojan Žuraj, v letošnji sezoni pa še kineziolog Matija Marsič. V njuni domeni so “splošni” programi za zdravo hrbtenico in dragoceno strokovno znanje za ostale programe ter vse nas.

Nekateri inštruktorji so našo ekipo bogatili  krajši čas; hvala Elena in Dušan za vajin prispevek.

Lani, leta 2017, se mi je uresničila nova želja; razširiti B center program vodenih vadb tudi v Koper. prostori so prelepi, naklonjen odziv vseh vadečih pa mi potrjuje, da sem tudi tokrat ravnala prav, ko sem sledila svoji intuiciji in notranjemu glasu.

Poleg skupinskih vadb v Bcentrovo ponudbo vsa leta vključujem ostale programe, ki bogatijo moje življenje, me krepijo in včasih zdravijo; pohode, plesne delavnice, gong kopeli, predavanja iz osebne rasti, različne likovne in druge ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, vrsto delavnic s področja zdrave prehrane itd. Želim deliti vse, kar je meni pomagalo k srečnejšem življenju;  čutim, da je to moje “poslanstvo”.

Skoraj vsako leto skreiram tudi B center oblačila, v katerih postane vadba še bolj udobna in  všečna. Nova kolekcija oblačil 2018/19 je že pripravljena ;).

Letos, 23. 9. 2018, praznuje B center 15. obletnico. Če se ozrem nazaj, priznam, da je bila ta pot polna izzivov, tudi tako težkih, da sem včasih skoraj obupala. Vendar moj notranji glas ni nikoli odnehal. Vedno, ko sem ga hotela utišati, mi je življenje poslalo sporočilo, da tega ne smem storiti. Da je vse to pot, namen mojega bivanja. In danes lahko potrdim, da sem srečna in ponosna, da hodim naprej. Da pred seboj vidim jasno vizijo, kaj vse še želim raziskati, deliti naprej: vadbo na pilates rekvizitih, klinično somatiko, ples, nove jogijske tehnike …

V letošnjem letu bom svoje notranje globine raziskovala s pomočjo Šole poslušanja Biser pod vodstvom Alenke Rebula in Josipe Prebeg. Alenkine modrosti in Josipina Danza sensibile – čuteči ples, sta “tehniki”, kjer orjem še po tistem delu sebe, ki je še neodkrit, zaspan in kliče po življenju.

Svoje strokovne izkušnje in znanje  bom jeseni  dopolnila z izobraževanju iz Klinične somatike – AEQ metode, pod vodstvom Aleša Ernsta. Tehnika me je že lania očarala, saj sem si z njeno pomočjo učinkovito pomagala pri občasnih  bolečinah v križu. V zadnjih mesecih pa sem z njo pomagala tudi vsem udeležencem individualne vadbe 1/1.  Vsi so na vadbo prispeli z bolečinami, nekatereso bile  celo neznosnih razsežnosti. Po dobrem mesecu individualno vodenega programa so v življenje poleteli brez bolečinin odkrili svobodo gibanja. Komaj čakam, da odkrijem nove podrobnosti te enkratne  tehnike.

Spomladi načrtujem Pilates izobraževanje z Glorijo Gasperi in si želim, da B center ne bi bil “le” 1. pilates center na Obali, ampak da postane tudi 1. pilates center na Obali (v Sloveniji) z najbolj dovršeno pilates ponudbo. Prepričana sem, da bom ob podpori in vedoželjnosti celotne B center ekipe to tudi uspela doseči.

In moj moto?

Poezija Toneta Pavčka:

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca..Spomladi do rožne cvetice,

poleti do zrele pšenice,

jeseni do polne police,

pozimi do snežne kraljice,

v knjigi do zadnje vrstice,

v življenju do prave resnice,

v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.

A če ne prideš ne prvič, ne drugič,

do krova in pravega kova

poskusi:

vnovič

in zopet

in znova.

Objem!

Barbara

Cenik

Izbirate lahko med različnimi paketi vadbe.
Semestrska karta
Vadba 1x tedensko:
$120 EUR
Vadba 2x tedensko:
$195 EUR
UGODNO! September + vadba 2x tedensko
$220 EUR
Vadba 3x tedensko:
$230 EUR
Plačilo možno na dva obroka
$
Sezonska karta
Vadba 1x tedensko:
$230 EUR
Vadba 2x tedensko:
$365 EUR
UGODNO! September + vadba 2x tedensko
$385 EUR
Vadba 3x tedensko:
$430 EUR
Vadba - neomejeno
$560 EUR
Plačilo možno v 3 obrokih
$
Mesečna karta
Vadba 1x tedensko:
$30 EUR
Vadba 2x tedensko:
$50 EUR
Vadba 3x tedensko:
$60 EUR
Vadnina - mesec september
$45 EUR

Na mesečne karte velja 10% popusta za brezposelne, upokojence in študente. Na semestrske in sezonske karte ne velja popust, saj je cena že znižana. Če ste se znašli v finančnih težavah, pa bi vseeno radi vadili, nas kontaktirajte in se bomo dogovorili za popust.

Urnik vadbe

Julija in avgusta ni skupinskih vadb.

Ponovno vabljeni v našo družbo septembra. Do takrat pa..

nasvidenje septembra

Urnik vadbe Izola

Urnik vadbe joge  za Bcenter Izola.

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Urnik vadbe Koper

Urnik vadbe joge za Bcenter Koper.

Ponedeljek

Torek

Sreda

Četrtek

Petek

Prijavi se

Pošlji nam svoje podatke, katero vadbo in kdaj bi jo želel/a obiskovati