Moje izkušnje z AEQ metodo®

Moje izkušnje z AEQ metodo®

Z AEQ metodo® in klinično somatiko sem se srečala pred dobrimi 3 leti, ko sem obiskala predstavitveno delavnico. Metoda me je izredno navdušila in celo fascinirala, saj sem si z njeno pomočjo trajno odstranila hudo zakrčenost ledvenih mišic, ki se mi pojavi vsakih nekaj let, običajno zaradi hudega fizičnega ali psihičnega šoka.
Ledveni del (križ) je namreč moja šibka točka, ki sem ga podprla z rednim izvajanjem pilatesa in joge, a včasih tudi to ni dovolj. Nekoč pogosto, v sedanjosti pa morda 1x na 5 let, se mi zgodi, da me dobesedno stres/šok fizično blokira in celo moje telo potegne v desno stran.
Tako je bilo tudi takrat, ko je moj sin hudo zbolel. Iskala sem terapevta ali maserja za pomoč, a so bili vsi kot nalašč zasedeni. Po dveh dneh nepokretnosti sem se v obupu spomnila na eno izmed somatskih vaj, s pomočjo katere sem v dobrih 20 min sprostila krč globoke ledvene mišice in normalno stopila v vsakdanje življenje.
Krči – močna in kronična zakrčenost globokih mišic so namreč pogosto vzrok trajnih bolečin, ki jih veliko krat ne uspemo sprostiti z običajno vadbo ali masažo.
Lahko pa to dosežemo s pomočjo vaj iz klinične somatike in AEQ metode. Metoda temelji na zelo nežnih, občutenih, drobnih in zavestnih gibih, s pomočjo katerih sprostimo napete dele telesa. Poleg tega je metoda izjemno sprostitvena, človek se po njej počuti veliko bolj umirjen, lahkoten in sproščen. Posebej poudarjam, da se jakost bolečine bistveno zmanjša ali celo izgine. Seveda je za rezultat potrebno nekaj vaje in discipline, toliko več, če je  stanje zakrčenosti dolgo ali celo že kronično.
Metoda me je tako navdušila, da sem se lani odločila in zaključila izobraževanje AEQ metode®, 1. stopnje. Princip tehnike dodajam po malem v vse vadbe, ki jih izvajam, pa tudi v vsakdanje življenje. Še bolj poglobljeno pa jo izvajam na individualnih treningih. Če se bom kdaj ukvarjala s terapevtskimi obravnavami je to tehnika, ki jo bom zagotovo uporabljala. Za sedaj pa vam lahko predam le osnove.
Za podrobno in poglobljeno razlago vaj, bo za vas strokovno poskrbel moj sošolec in prijatelj Blaž Jurečič,učitelj AEQ metode® 1. stopnje in 2. stopnje. Vabljeni na odlično izkustveno delavnico AEQ metode®, ki jo v B centru organiziramo 1x mesečno.
Delavnico še posebej priporočam vsem, ki se srečujete s trajnimi ali kroničnimi bolečinami in napetostmi na predelu vratu, ramen, prsnega ali ledvenega dela hrbtenice, težavami išijasa.
Več o delavnici si preberite s klikom na to povezavo. Število mest je omejeno na 10 oseb; za rezervacijo je obvezna prijava in plačilo.
Ne zamudite priložnosti;  na nežen in subtilen način odpravite svoje napetosti in bolečine.
Barbara
www.bcenter.si
info@bcenter.si
No Comments

Post A Comment